476
| Ελενα Παπαρίζου @ facebook

Είναι έγκυος η Ελενα Παπαρίζου;

Είναι έγκυος η Ελενα Παπαρίζου;

Γκούγκλαρα «Eλενα Παπαρίζου έγκυος» και μου έβγαλε 3.000 αποτελέσματα: «Είναι έγκυος η Έλενα Παπαρίζου;» αναρωτιούνταν σε ένα site. Σε ένα άλλο ήταν σίγουροι: «Δυο μηνών έγκυος η Ελενα Παπαρίζου. Να και οι φωτογραφίες που το αποδεικνύουν!» Κάπου αλλού, ήθελαν να μας διαφωτίσουν: «Ολη η αλήθεια για την εγκυμοσύνη της Ελενας.» Λίγο παρακάτω, είχαν κάνει ρεπορτάζ: «Ρωτήσαμε την Ελενα και μας είπε. Οχι, δεν είναι τελικά έγκυος». Και λίγο παρακάτω, μια δήλωση της ίδιας από συνέντευξη : «Δεν είναι ωραίο να ρωτάς μια γυναίκα άνω των τριάντα πότε θα κάνει παιδί».

Οχι, δεν είναι καθόλου ωραίο, συμφωνώ απολύτως. Και ποτέ δεν κατάλαβα με ποια λογική ρωτάς μια γυναίκα (που δεν είναι πια παιδούλα) αν θα κάνει και πότε παιδί. Είναι τρομερή αδιακρισία να ρωτάς κάτι τέτοιο. Αν απαντούσαμε ειλικρινά, χωρίς ευγένειες, θα σου λέγαμε: «Προσπαθώ να κάνω παιδί αλλά προς το παρόν δεν τα καταφέρνω» ή «Δεν μπορώ να κάνω παιδί, είχα καρκίνο κι έχω αφαιρέσει τις ωοθήκες μου. Ευχαριστήθηκες τώρα βλάκα ή θέλεις κι άλλες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες;» Και υπάρχει βέβαια και η απάντηση: «Ρε φίλε, δεν κάνω παιδί γιατί δεν θέλω να κάνω παιδί. Θέλω να περάσω τη ζωή μου ανέμελα, χωρίς πάνες και φρουτόκρεμες. Γκέγκε;»

Τι μανία έχει ο κόσμος με τις εγκυμοσύνες, τι τρέλα είναι αυτή; Της άλλης της Τζένιφερ Ανιστον της τα έχουν πρήξει σε παγκόσμιο επίπεδο. Ολη η υφήλιος παρακολουθεί την κοιλιά της με τα κιάλια. Μια φορά εμφανίστηκε στην παραλία λίγο φουσκωμένη από μπύρες και ξεκίνησαν στα ταμπλόιντ πανηγύρι. Σαρανταπέντε χρονών γυναίκα, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια αναρωτιούνται αν και πότε θα μείνει έγκυος: «Θα κάνετε παιδάκι κυρία Άνιστον; Πότε;»

Αμα είσαι single, σε παροτρύνουν: «Να βρεις έναν άνδρα να κάνεις παιδί». Άμα πάλι είσαι ζευγαρωμένη, όλοι είναι καρφωμένοι στην κοιλιά σου

Ολες έχουμε υποστεί αυτή την ερώτηση-bullying. Μόλις περάσεις τα 25, δέχεσαι την πρώτη επίθεση. Στην αρχή, χαλαρά: «Κανένα παιδάκι; Εσύ; Πότε;». Οταν όμως πατάς τα τριάντα, οι ερωτήσεις γίνονται όλο και πιο πιεστικές, σαν να περνάς από ανάκριση, ενώ οι παροτρύνσεις μετατρέπονται σε διαταγές. Είναι σα να σου λένε όλοι: «Κάνε ένα παιδί! Τώρα!»

Αμα είσαι single, σε παροτρύνουν: «Να βρεις έναν άνδρα να κάνεις παιδί». Άμα πάλι είσαι ζευγαρωμένη, όλοι είναι καρφωμένοι στην κοιλιά σου. Λίγο να έχεις φάει παραπάνω, κάποιος θα βρεθεί να σε κοιτάξει με νόημα και να σου πει ”καλή λευτεριά”. Αν πάλι έχεις μέση δαχτυλίδι, θα κοιτάνε με άγχος και ανυπομονησία, πότε θα φουσκώσει.

Bullying για τεκνοποίηση, έτσι το έχω ονομάσει το φαινόμενο. Μέχρι να περάσεις τα σαρανταπέντε και να οδεύσεις προς την κλιμακτήριο, το υφίστασαι σε διάφορες μορφές. Αν είσαι η Μαιρούλα η ιδιωτική υπάλληλος απ’ την Κυψέλη, το υφίστασαι από συγγενείς και γνωστούς. Αν είσαι η Τζένιφερ ή η Παπαρίζου, το υφίστασαι και μέσα από τα media. Όλη η αδιακρισία και η βλακεία του κόσμου πέφτει πάνω στην κοιλιά σου που δεν φουσκώνει. Πραγματικά, είναι τρομαχτικό.

ΥΓ. Τον Τζορζτ Κλούνεϊ γιατί δεν τον έχουν ρωτήσει ποτέ αν θα κάνει παιδί;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...