244
Διαδηλωτές καίνε τη σουηδική σημαία στην Τεχεράνη | Majid Asgaripour/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS

Κόκκινος συναγερμός στη Σουηδία για τρομοκρατικό χτύπημα από Ισλαμιστές

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2023, 14:12
Διαδηλωτές καίνε τη σουηδική σημαία στην Τεχεράνη
|Majid Asgaripour/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS

Κόκκινος συναγερμός στη Σουηδία για τρομοκρατικό χτύπημα από Ισλαμιστές

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2023, 14:12

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας έχει προειδοποιήσει ότι η χώρα αντιμετωπίζει κρίσιμες ημέρες καθώς προετοιμάζεται για το κάψιμο κι άλλων Κορανίων σε μια σειρά διαδηλώσεων, που έχουν οδηγήσει σε φόβους για αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα.

Οι πράξεις αυτές, όπως και οι αντίστοιχες στη Δανία, έχουν πυροδοτήσει την οργή σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο.

Ο Ουλφ Κρίστερσον είπε ότι ανησυχεί εξαιρετικά για τον «προφανή κίνδυνο να συμβούν σοβαρά πράγματα» τις επόμενες ημέρες καθώς η αστυνομία θα αποφασίσει εάν θα επιτρέψει περαιτέρω παρόμοιες ενέργειες.

Η Σουηδία αντιμετωπίζει «μια σειρά καθοριστικών ημερών στις αρχές της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε την Πέμπτη ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η σουηδική υπηρεσία πληροφοριών προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι η σκανδιναβική χώρα είχε μετατραπεί από «νόμιμο» στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων  σε στόχο «προτεραιότητας».

Η κυβέρνηση της Σουηδίας ανέθεσε την Πέμπτη σε 15 κρατικές αρχές να ενισχύσουν την άμυνα της χώρας έναντι πιθανής επίθεσης.

Η σκανδιναβική χώρα, η οποία διαθέτει ισχυρή νομική προστασία για την ελευθερία του λόγου, επέτρεψε μια σειρά διαμαρτυριών φέτος όπου κάηκε το Κοράνι.

Παράλληλα, η καύση μιας εβραϊκής Τορά έξω από την ισραηλινή πρεσβεία έχει επίσης προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

Η οργή για την καταστροφή του Κορανίου ήταν μεγάλη στην Τουρκία, όπου ο Ερντογάν χρησιμοποίησε τις διαμαρτυρίες ως λόγο για να καθυστερήσει να εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξαν νέες διαδηλώσεις σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της εισβολής στην πρεσβεία της Σουηδίας στη Βαγδάτη, την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...