199
Ο Μπιλ Γκέιτς έχει διαθέσει μεγάλα ποσά για την καταπολέμηση της Covid-19 | REUTERS/Denis Balibouse/File Photo

Τι λέει ο Μπιλ Γκέιτς για τις θεωρίες συνωμοσίας εναντίον του;

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2021, 17:01
Ο Μπιλ Γκέιτς έχει διαθέσει μεγάλα ποσά για την καταπολέμηση της Covid-19
|REUTERS/Denis Balibouse/File Photo

Τι λέει ο Μπιλ Γκέιτς για τις θεωρίες συνωμοσίας εναντίον του;

Protagon Team Protagon Team 6 Φεβρουαρίου 2021, 17:01

Οι παρεμβάσεις του Μπιλ Γκέιτς για τον κορονοϊό και η καθαρή θέση που πήρε υπέρ της αναγκαιότητας των μαζικών εμβολιασμών, αλλά και το παρελθόν του στο τιμόνι στην Microsoft τον κατέστησαν ακούσιο πρωταγωνιστή σε πληθώρα θεωριών συνωμοσίας.

Εχει διαβάσει – και το ίδιο έχουν κάνει εκατομμύρια άνθρωποι – ότι αυτός και ο αμερικανός λοιμωξιολόγος Αντονι Φάουτσι δημιούργησαν τον ιό για να ελέγξουν τους ανθρώπους. Οτι αποκομίζουν κέρδη από τη διάδοση του ιού.

Και ότι -αυτό πια το διαβάζουμε και στην Ελλάδα- θέλουν να εμφυτεύσουν με τα εμβόλια μικροτσίπ στους ανθρώπους.

Ο ίδιος, όπως είπε σε συνέντευξή του στο Reuters, ένιωσε έκπληξη για όλες αυτές τις «τρελές και κακόβουλες» θεωρίες που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα. Θέλει όμως και να ερευνήσει την προέλευσή τους.

Αποδίδει τις θεωρίες στον φόβο των ανθρώπων για την πανδημία, αφενός και, από την άλλη πλευρά, στα κοινωνικά δίκτυα που αποδεικνύονται εύφορο έδαφος για τέτοιους παραλογισμούς.

Και βέβαια απορεί: «Αλήθεια τα πιστεύουν αυτά; Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο και να κατανοήσουμε πώς αλλάζει η πανδημία τη συμπεριφορά των ανθρώπων και πώς μπορούμε να το ελαχιστοποιήσουμε αυτό».

Ο Γκέιτς έχει διαθέσει περίπου 1,7 δισ. δολάρια για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Μέρος των χρημάτων αφορά την ανάπτυξη εμβολίων, διαγνωστικών μέσων και την έρευνα για θεραπείες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...