270
Πελάτες στην αγορά Σινφάντι όπου εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα | REUTERS/Tingshu Wang/File Photo

Τοπικό lockdown σε συνοικίες του Πεκίνου έφεραν τα νέα κρούσματα κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2020, 10:37
Πελάτες στην αγορά Σινφάντι όπου εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα
|REUTERS/Tingshu Wang/File Photo

Τοπικό lockdown σε συνοικίες του Πεκίνου έφεραν τα νέα κρούσματα κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2020, 10:37

Η εμφάνιση μιας συστάδας δεκάδων κρουσμάτων κορονοϊού στο Πεκίνο οδήγησε τις κινεζικές Αρχές στην επιβολή τοπικής καραντίνας στην πρωτεύουσα της χώρας, αλλά μόνο στις συνοικίες που επηρεάζονται.

Συγκροτήματα κατοικιών «κλειδώθηκαν», έγιναν συστάσεις με μεγάφωνα, ενώ οι Αρχές απέλυσαν αξιωματούχους που σχετίζονται με το ζήτημα, γράφει ο Guardian. Παράλληλα επανήλθαν και οι προειδοποιήσεις για το αυξημένο ρίσκο που προκαλεί το ξέσπασμα.

Συνολικά, περισσότερες από 20 συνοικίες του Πεκίνου τέθηκαν σε καραντίνα, ανακοίνωσε ο δήμος της κινεζικής πρωτεύουσας, λίγες ώρες αφού το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον εντοπισμό 36 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 την Κυριακή.

Βρέθηκε μια νέα εστία μόλυνσης, σε αγορά χονδρικής, στο βορειοδυτικό τμήμα του Πεκίνου, στην περιοχή Χαϊντιάν, μετά το κλείσιμο την περασμένη εβδομάδα γιγαντιαίας ιχθυαγοράς στο νότιο τμήμα της μητρόπολης, στη συνοικία Φενγκτάι. Εντεκα συνοικίες είχαν τεθεί ήδη σε καραντίνα σε αυτόν τον τομέα.

Τουλάχιστον δύο κομματικά στελέχη αποπέμφθηκαν για την αδυναμία τους να εφαρμόσουν τα μέτρα προστασίας στις αγορές.

Πριν από το τελευταίο ξέσπασμα, το Πεκίνο είχε σχεδόν δύο μήνες (55 ημέρες για την ακρίβεια) να αναφέρει κρούσματα κορονοϊού. Μέσα σε δύο ημέρες εντοπίστηκαν συνολικά 79 κρούσματα.

Εν τω μεταξύ, πόλεις στην Κίνα συστήνουν σε πολίτες τους να μην ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα για να μην αρχίσει νέος κύκλος μολύνσεων από το κέντρο στην επαρχία.

Στην τελευταία επίσημη καταμέτρηση, χθες Κυριακή καταγράφηκαν 49 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα (τα 36 ήταν του Πεκίνου), από 57 την προηγούμενη ημέρα. Από αυτά, τα 39 ήταν περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στην Κίνα ανέρχεται πλέον σε συνολικά 83.181. Επίσημα, ο αριθμός των ασθενών που έχουν υποκύψει στην COVID-19 ανέρχεται σε 4.634, αμετάβλητος εδώ και εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...