595
Υπάλληλοι του Mövenpick, ενός από τα πέντε θέρετρα της Μπανγκόκ που προσφέρουν πακέτα καραντίνας | Facebook / Mövenpick BDMS Wellness Resort Bangkok

Ταϊλάνδη: πολυτελές lockdown για ευκατάστατους ταξιδιώτες

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2020, 07:05
Υπάλληλοι του Mövenpick, ενός από τα πέντε θέρετρα της Μπανγκόκ που προσφέρουν πακέτα καραντίνας
|Facebook / Mövenpick BDMS Wellness Resort Bangkok

Ταϊλάνδη: πολυτελές lockdown για ευκατάστατους ταξιδιώτες

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2020, 07:05

Ξενοδοχεία της Ταϊλάνδης που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού πωλούν ένα εξειδικευμένο προϊόν που θα τους βοηθήσει να την ξεπεράσουν: πολυτελή πακέτα καραντίνας για επιβάτες που φτάνουν από το εξωτερικό.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έδωσε την άδεια σε πέντε ξενοδοχεία μέσα και γύρω από την Μπανγκόκ να φιλοξενούν επισκέπτες που χρειάζονται «ειδικές υπηρεσίες με δικά τους έξοδα» ως εναλλακτική λύση στην κρατική καραντίνα.

Το Mövenpick BDMS Wellness Resort Bangkok, το οποίο διαχειρίζεται η ελβετική αλυσίδα Swiss Hotel και ανήκει σε έναν από τους μεγαλύτερους νοσοκομειακούς ομίλους της Ταϊλάνδης, προσφέρει το «Homecoming Health Watch», ένα πακέτο 5 αστέρων, έναντι 58.000 μπατ (1.624 ευρώ). Περιλαμβάνει μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, πλήρη διατροφή για 15 νύχτες και περιπάτους στον κήπο του ξενοδοχείου.

Οταν ξέσπασε η επιδημία του κορονοϊού, η διοίκηση του ξενοδοχείου έκανε τη σκέψη να το κλείσει. Στη συνέχεια δημοσίευσε την προσφορά για κατοίκους της Μπανγκόκ οι οποίοι ήθελαν να απομονωθούν οικειοθελώς από τις οικογένειές τους μετά την έκθεση τους στην ασθένεια.

Οι ταξιδιώτες σε καραντίνα μπορούν να χαλαρώσουν δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου (Facebook / Thai Qiu Hotel)

«Όταν ανακοινώσαμε το πακέτο, άρχισαν να μας καλούν άτομα που βρίσκονταν σε υποχρεωτική καραντίνα», δήλωσε στους Financial Times ο Μπρούνο Χούμπερ, γενικός διευθυντής του θέρετρου. «Και είχε μια απροσδόκητη επιτυχία», πρόσθεσε.

Η Ταϊλάνδη ήταν η πρώτη χώρα μετά την Κίνα που ανέφερε περιπτώσεις Covid-19. Και έχει πληγεί μέτρια με 3.082 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 57 θανάτους από τον κορονοϊό.

Ωστόσο, η πανδημία προκάλεσε την κατάρρευση της τουριστικής βιομηχανίας που είναι βασική για την οικονομία της χώρας, στην οποία, μάλιστα, ο ιατρικός τουρισμός διαδραματίζει έναν αυξανόμενο και προσοδοφόρο ρόλο.

Η στροφή της Ταϊλάνδης σε πακέτα καραντίνας συμπίπτει με την απόφαση της χώρας να ανοίξει ξανά σε διεθνή ταξίδια όταν και άλλες χώρες επιβάλουν υποχρεωτικές καραντίνες.

Το βασίλειο της Νοτιοανατολικής Ασίας απαιτεί από όλους τους επιβάτες, που φτάνουν από το εξωτερικό, να υποβληθούν σε δύο δοκιμές Covid-19 και να περάσουν 15 νύχτες σε απομόνωση.

Οπως περιγράφουν με σχόλιά τους στο Διαδίκτυο άνθρωποι που την έχουν περάσει, η  καραντίνα της Ταϊλάνδης προσφέρεται δωρεάν σε λιτά αλλά επαρκή καταλύματα σε ξενοδοχεία ή στρατιωτικές εγκαταστάσεις, μερικές φορές με δύο άτομα σε κάθε δωμάτιο.

Το Qiu Hotel της Μπανγκόκ, το οποίο προσφέρει ένα πακέτο «εναλλακτικής κρατικής καραντίνας» έναντι 32.000 μπατ (896 ευρώ), δέχεται ήδη κρατήσεις για τον Ιούλιο, σύμφωνα με δήλωση των ιδιοκτητών του.  Η προσφορά περιλαμβάνει πλήρη διατροφή με τρεις επιλογές ανά γεύμα και «απεριόριστες» επισκέψεις στο κοντινό νοσοκομείο Sukhumvit.

Το Royal Benja Hotel, το οποίο προσφέρει ένα πακέτο καραντίνας 45.000 μπατ (1.260 ευρώ), διαφημίζει «πολυτελή deluxe δωμάτια» με 24ωρη υπηρεσία δωματίου και θέα στην πόλη.

«Έχουμε ευρύχωρα μπάνια και από κάθε δωμάτιο μπορείτε να δείτε μια πανοραμική θέα στη Μπανγκόκ και να σας κάνει να χαλαρώνετε και να μην νιώθετε πολύ αγχωμένοι όταν πρέπει να είστε στο δωμάτιο για δύο εβδομάδες», δήλωσε  στους Financial Times ο επικεφαλής της επικοινωνίας μάρκετινγκ του ξενοδοχείου.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να χαλαρώνουν δίπλα στην πισίνα σε συγκεκριμένες ώρες, αν και το κολύμπι απαγορεύεται σύμφωνα με τους κανόνες του lockdown της Ταϊλάνδης.

Ο εναέριος χώρος της Ταϊλάνδης είναι κλειστός για τις περισσότερες εισερχόμενες εμπορικές πτήσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου. Ωστόσο, χιλιάδες Ταϊλανδοί που ζουν στο εξωτερικό επέστρεψαν από τον Μάρτιο με ναυλωμένες πτήσεις επαναπατρισμού και αντιπροσωπεύουν τους περισσότερους επισκέπτες που πληρώνουν για πακέτα «εναλλακτικής κρατικής καραντίνας».

Οι ξένοι εργαζόμενοι που ζουν στην Ταϊλάνδη, αλλά αποκλείστηκαν σε άλλες χώρες εξαιτίας του lockdown, αναμένεται να αρχίσουν να επιστρέφουν όταν λήξει η απαγόρευση πτήσεων.

Να σημειωθεί, ότι τον Μάρτιο η Ταϊλάνδη είχε περισσότερους από 168.000 κατόχους άδειας εργασίας, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...