406
Η είσοδος στο campus του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο | Reuters

Online τα μαθήματα του επόμενου εξαμήνου στα πανεπιστήμια Καλιφόρνιας και Κέιμπριτζ

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2020, 15:07
Η είσοδος στο campus του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο
|Reuters

Online τα μαθήματα του επόμενου εξαμήνου στα πανεπιστήμια Καλιφόρνιας και Κέιμπριτζ

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2020, 15:07

Online θα γίνουν τα μαθήματα του φθινοπωρινού εξαμήνου στα πολιτειακά πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας και ολόκληρου του επόμενου ακαδημαϊκού έτους στο περίφημο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ στη Βρετανία, λόγω του κορονοϊού.

Στην Καλιφόρνια, οι περισσότεροι από τους 770.000 φοιτητές που φοιτούν σνολικά στα δύο πολιτειακά πανεπιστημιακά συστήματα -University of California και California State University- αναμένεται να μην επιστρέψουν στις αίθουσες πριν τα τέλη του χρόνου.

Ο πρύτανης του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Τίμοθι Γουάιτ, έχει ήδη ανακοινώσει πως λόγω του κορονοϊού, τα περισσότερα μαθήματα θα γίνουν μέσω του Ιντερνετ. Εξαίρεση θα γίνει μόνο για τους φοιτητές Νοσηλευτικής, που χρειάζονται απαραίτητα κλινική εκπαίδευση για το πτυχίο τους.

Το συγκεκριμένο πανεπιστημιακό σύστημα αποτελείται από 23 πανεπιστήμια (campus) σε διαφορετικές περιοχές της πολιτείας, ενώ σε αυτό φοιτούν 485.000 φοιτητές και εργάζονται 50.000 καθηγητές και άλλο προσωπικό.

Από τη μεριά του, ο εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Στετ Χόλμπροκ, είπε ότι είναι πολύ πιθανό να μην ανοίξει πλήρως κανένα από τα 10 πανεπιστήμια του συστήματος, για λόγους δημόσιας υγείας, και ότι η τελική απόφαση θα παρθεί τον Ιούνιο. Ομως, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, να γίνουν κάποια από τα μαθήματα με φυσική παρουσία και κάποια μέσω Διαδικτύου.
Μερική άποψη του campus του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ

Το Κέιμπριτζ, που έκλεισε τον Μάρτιο όταν η βρετανική κυβέρνηση επέβαλε lockdown εξήγησε ότι όλα τα μαθήματα θα γίνονται μέσω Διαδικτύου έως το καλοκαίρι του 2021, αν και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο κάποια να γίνουν με φυσική παρουσία, εφόσον πρόκειται για μικρές ομάδες φοιτητών.

Η είσοδος του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ

«Με δεδομένο ότι είναι πιθανό τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης να εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται, το πανεπιστήμιο αποφάσισε ότι δεν θα γίνουν διαλέξεις με φυσική παρουσία φοιτητών το επόμενο ακαδημαϊκό έτος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Πρόσθεσε πάντως, ότι η απόφαση ενδέχεται να αναθεωρηθεί βάσει των επίσημων οδηγιών για την αντιμετώπιση του ιού.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές αναφορικά με τις παγκόσμιες προκλήσεις που θέτει η πανδημία», επισήμανε ο αντιπρύτανης του Κέιμπριτζ, Στίβεν Τουπ. «Η ακαδημαϊκή ζωή εδώ, όπως και παντού, θα πρέπει να προσαρμοστεί».

Εκπρόσωπος των βρετανικών πανεπιστημίων εξήγησε ότι μέχρι στιγμής μόνο το Κέιμπριτζ έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του για διαδικτυακά μαθήματα όλη την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Ο υπουργός Πανεπιστημίων της Βρετανίας είχε επισημάνει νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι τα πανεπιστήμια θα μπορούν να χρεώνουν το πλήρες ποσό των διδάκτρων, 9.250 λίρες, εφόσον τηρούν υψηλά πρότυπα εκπαίδευσης στα διαδικτυακά μαθήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...