426
|

Ιαβέρης: «1.800 άνθρωποι νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα μέσα σε ένα χρόνο!»

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2017, 10:42

Ιαβέρης: «1.800 άνθρωποι νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα μέσα σε ένα χρόνο!»

Protagon Team Protagon Team 28 Φεβρουαρίου 2017, 10:42

Τον τρομακτικό φόρο αίματος που πληρώνει η Ελλάδα στην άσφαλτο –με την Πολιτεία και τους πολίτες όμως να αδιαφορούν και να το θεωρούν ως κάτι δεδομένο– περιέγραψε ο εκπαιδευτής οδικής συμπεριφοράς Τάσος Μαρκουΐζος, ευρύτερα γνωστός ως Ιαβέρης, μετά και το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Κυριακή στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας με τους τέσσερις νεκρούς.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, ο Ιαβέρης αναφέρθηκε στην απάθεια του κράτους αλλά και των Ελλήνων για την κατάσταση στους δρόμους και του τρόπου με τον οποίο οδηγούμε. Είπε ότι είμαστε 28οι στους 28 της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην οδηγική συμπεριφορά και 88οι στον κόσμο. «Αρα υπάρχουν πολλοί, περίπου 50, “τριτοκοσμικοί” που είναι καλύτεροι» είπε χαρακτηριστικά. Και υπενθύμισε ότι από το πέρυσι και το δυστύχημα του Παντελή Παντελίδη, όπου υπήρξε μια πρόσκαιρη ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, χάθηκαν μέσα σε μια χρονιά σε τροχαία δυστυχήματα περίπου 1.800 άνθρωποι! Είναι μια μικρή πόλη που χάθηκε μέσα σε έναν χρόνο…

«(Από πέρυσι) είχαμε 5.000 ανάπηρους σε τροχαία… Πέντε νεκροί την ημέρα, 4 με 5 ζωντανοί νεκροί 20 ανάπηροι 60 τραυματίες στις περισσότερες φορές σε ηλικίες 15 – 29» ανέφερε ο Ιαβέρης, ο οποίος υποστήριξε ότι στην πραγματικότητα ο αριθμός των θυμάτων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος. «Υπάρχουν οι νεκροί, υπάρχουν αυτοί που καταλήγουν στο νοσοκομείο, αλλά υπάρχουν και οι πολυτραυματίες που κανείς δεν παρακολουθεί την πορεία τους» εξήγησε και πρόσθεσε: «Στην επαρχία δεν υπάρχει καν καταγραφή των αιτιών. Γίνεται εισαγωγή στο νοσοκομείο και μπορεί να έχει πέσει από το άλογο, να έχει πέσει από την ταράτσα ή να τον έχει πατήσει αυτοκίνητο. Ο αριθμός είναι μεγαλύτερος» σημείωσε.

Και συμπλήρωσε: «Την προηγούμενη χρονιά είχαμε 40.000 λιγότερες γεννήσεις από τους νεκρούς, έχουμε μια χώρα με γερασμένο πληθυσμό… Μιλάμε για τη βιωσιμότητα του χρέους, αλλά όχι τη βιωσιμότητα των Ελληνοπαίδων».

Ερωτηθείς δε για την ταχύτητα που είχε αναπτύξει το σπορ αυτοκίνητο στην Αθηνών-Λαμίας απάντησε: «200 χιλιόμετρα λίγο παραπάνω λίγο παρακάτω, και με 60 ‘’λιώνει’’ το αυτοκίνητο».

Δώδεκα νεκροί στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Συνολικά 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Ο αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος από την περσινή χρονιά. Το τριήμερο της Αποκριάς τα στελέχη της Τροχαίας κατέγραψαν 12 νεκρούς, 8 βαριά τραυματίες και 127 ελαφρά.

Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016, είχαν χάσει τη ζωή τους 7 άτομα, 7 είχαν τραυματιστεί βαριά και 114 ελαφρά. Φέτος σημειώθηκαν 9 θανατηφόρα τροχαία, 6 βαριά και 89 ελαφρά. Πέρσι είχαν καταγραφεί 6 θανατηφόρα, 6 σοβαρά και 88 ελαφρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην φετινή έξοδο από την Αθηνών-Λαμίας έφυγαν 130.617 αυτοκίνητα και 156.956 από την Αθηνών-Κορίνθου. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι από τις δύο Εθνικές οδούς είχαν φύγει 135.199 και 128.171 αυτοκίνητα.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...