331
Ορεξη για πάρτι έχει εφέτος η Βασίλισσα Ελισάβετ | EPA/WILL OLIVER

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ γλεντάει (με ποπ) τα 92α γενέθλιά της

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2018, 17:57
Ορεξη για πάρτι έχει εφέτος η Βασίλισσα Ελισάβετ
|EPA/WILL OLIVER

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ γλεντάει (με ποπ) τα 92α γενέθλιά της

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2018, 17:57

Η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ B’ γεννήθηκε στις 21 Απριλίου του 1926. Εστέφθη το 1952, στα 25 της, γεγονός που την καθιστά τη μακροβιότερη εν ενεργεία βασίλισσα: κλείνει 92 χρόνια στη ζωή και 66 στον θρόνο.

Οταν πριν από δύο χρόνια έγινε 90 ετών, επέλεξε παραδοσιακά να περάσει τα γενέθλιά της ιδιωτικά – παρά το γεγονός ότι λόγω της συμπλήρωσης εννιά ολοστρόγγυλων δεκαετιών υπήρξαν διάφοροι εορτασμοί ανά τη χώρα.

Και ξαφνικά εφέτος φαίνεται πως έχει διάθεση για εξωστρέφεια, κέφι, τραγούδι και χορό. Μια μεγάλη συναυλία πραγματοποιείται λοιπόν ανήμερα των γενεθλίων της στο Albert Hall, στο Λονδίνο, στην οποία θα τραγουδήσουν ηχηρά ονόματα της ποπ μουσικής, όπως η Κάιλι Μινόγκ, ο Τομ Τζόουνς, ο Στινγκ και ο Σάγκι, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΤΙΜΕ.

Η συναυλία έχει τον προφανή τίτλο «Το πάρτι γενεθλίων της βασίλισσας» και τα έσοδα των εισιτηρίων θα διατεθούν κατά κύριο λόγο σε δράσεις της φιλανθρωπικής οργάνωσης για τη νεολαία The Queen’s Commonwealth Trust, πρόεδρος της οποίας έχει πλέον οριστεί ο εγγονός της Ελισάβετ, Χάρι.

Προς τι όμως η ξαφνική εξωστρέφεια της άλλοτε συντηρητικής και μετρημένης βασίλισσας; Μήπως θέλει να τραβήξει λίγη από την προσοχή των μίντια, μια και τον τελευταίο καιρό έχουν προσηλωθεί στον ευτυχισμένο και πολύκαρπο γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον, αλλά και στον επερχόμενο του μικρότερου εγγονού της, Χάρι, με τη Μέγκαν Μάρκλ;

Με τόσες ετοιμασίες που έχουν και τα δύο ζεύγη, το ένα λόγω της άφιξης του τρίτου μωρού και το άλλο λόγω του πολυαναμενόμενου γάμου, δεν είναι σίγουρο αν θα εμφανιστούν καν στα ποπ γενέθλια της γιαγιάς Ελισάβετ.

Με την Κέιτ ετοιμόγεννη στο τρίτο της παιδί με τον Ουίλιαμ, και τη Μέγκαν να κρατά τα πλήθη σε αγωνία για το ποιο νυφικό θα επιλέξει στον γάμο της με τον Χάρι στις 19 Μαΐου 2018, ίσως η βασίλισσα Ελισάβετ να νιώθει λίγο αδικημένη τώρα που το βασίλειό της έχει γεμίσει από πολύ νεότερές της μιντιακές ατραξιόν.

Ενέδωσε λοιπόν και η ίδια σε ένα μεγάλο πάρτι. Μια ζωή την έχουμε άλλωστε. Και αυτό ισχύει ακόμη και αν είσαι 92 χρόνων και εστεμμένη.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...