345
Τι συνέβη με το διάσημο τραγούδι των 5 δισεκατομμυρίων θεάσεων; |

Ποιος εξαφάνισε το «Despacito» από το YouTube;

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2018, 18:13
Τι συνέβη με το διάσημο τραγούδι των 5 δισεκατομμυρίων θεάσεων;
|

Ποιος εξαφάνισε το «Despacito» από το YouTube;

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2018, 18:13

Πρόκειται για το τραγούδι «θαύμα» του YouTube. Το περίφημο «Despacitο» (σημαίνει «αργά») του πορτορικανού τραγουδιστή Λούις Φόνσι, στο οποίο συμμετέχει και ο ομοεθνής του ράπερ Daddy Yankee, είναι το μουσικό κομμάτι που το προηγούμενο καλοκαίρι ακουγόταν σχεδόν παντού, στην Αμερική, την Ευρώπη, στην Ασία και στην Αφρική. 

Στις 4 Αυγούστου του 2017 το μουσικό βίντεο του τραγουδιού έγινε το πρώτο σε προβολές στο YouTube, αγγίζοντας τις 3 δισεκατομμύρια θεάσεις – τις περισσότερες που είχαν καταγραφεί ποτέ. Στις 11 Οκτωβρίου του ίδιου έτους έγινε το πρώτο βίντεο που έφτασε τις 4 δισεκατομμύρια θεάσεις, ενώ στις 5 Απριλίου του 2018 έγραψε ιστορία ως το πρώτο βίντεο που έσπασε το φράγμα των 5 δισεκατομμυρίων θεάσεων στο ΥouTube.

Και λίγες ημέρες μετά, κάτι πολύ περίεργο συνέβη…

Το μουσικό βίντεο απλώς… εξαφανίστηκε. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως το βίντεο διεγράφη από το κανάλι Vevo έπειτα από επίθεση χάκερ. Αρχικά, όποιος προσπαθούσε να δει το βίντεο, έπεφτε πάνω σε εικόνες μιας ομάδας ανθρώπων που φορούσαν μάσκες και κρατούσαν πυροβόλα όπλα.

Despacito-696x436

Την ίδια ώρα και άλλοι διάσημοι καλλιτέχνες, όπως η Σακίρα και η Αντέλ, είδαν τραγούδια τους να «πέφτουν» από τη διαδικτυακή πλατφόρμα! Σύμφωνα με το BBC, οι χάκερ που έχουν το όνομα Prosox και Kuroi’sh και ανέλαβαν την ευθύνη της κυβερνοεπίθεσης έγραψαν κάτω από τα συγκεκριμένα βίντεο τη φράση «Ελεύθερη Παλαιστίνη».

Ετσι φαίνεται ότι τα κανάλια του YouTube αναγκάστηκαν να «κατεβάσουν» τα διάσημα βίντεο, προκαλώντας σάλο στη διαδικτυακή κοινότητα. Κάποιοι έσπευσαν μάλιστα να υποστηρίξουν ότι το «Despacito» είχε χάσει μια για πάντα τις 5 δισεκατομμύρια θεάσεις του. Η εταιρεία όμως δεν άργησε να απαντήσει. Το βίντεο -όπως και τα υπόλοιπα «χακαρισμένα»- «ανέβηκε» και πάλι, ενώ, όπως μπορείτε να δείτε, διατήρησε τα εξωπραγματικά του νούμερα.

Στα σχόλια μπορεί να βρει κανείς αρκετά σημάδια του προσωρινού «πανικού» αλλά και εκτιμήσεις ότι όλο αυτό ήταν ένα κόλπο για να γίνει το «Despacito» ξανά πρώτο θέμα στον Πλανήτη.

Κάτι που, εδώ που τα λέμε, το κατάφερε…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...