420
|

Σάλος με βίντεο ισραηλινού ελεύθερου σκοπευτή να πυροβολεί στο κεφάλι άοπλο Παλαιστίνιο

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2018, 13:38

Σάλος με βίντεο ισραηλινού ελεύθερου σκοπευτή να πυροβολεί στο κεφάλι άοπλο Παλαιστίνιο

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2018, 13:38

Ενα νέο βίντεο που έχει δει τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας έχει προκαλέσει οργή στους Παλαιστινίους και όχι μόνο. Σε αυτό εμφανίζεται ένας ισραηλινός ελεύθερος σκοπευτής να πυροβολεί στο κεφάλι έναν άοπλο άνδρα. Οι Παλαιστίνιοι υποστηρίζουν ότι το περιστατικό εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας που οδήγησαν σε κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο φαίνεται ένας άοπλος άνδρας που βαδίζει κοντά στα σύνορα, τον οποίο ο σκοπευτής πυροβολεί στοχεύοντας στο κεφάλι. Ο στόχος σωριάζεται στο έδαφος, κάτι που, όπως ακούγεται, προκαλεί τους πανηγυρισμούς των συντρόφων του σκοπευτή.

Η αυθεντικότητα του βίντεο, που κυκλοφόρησε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα, δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί από το Γερμανικό Πρακτορείο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων. Από τη Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα 32 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 2.800 τραυματίστηκαν από σφαίρες και δακρυγόνα του ισραηλινού στρατού στις διαδηλώσεις κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ.

«Οσον αφορά το βίντεο που κυκλοφορεί τώρα, το γεγονός που εικονίζει προφανώς έγινε πριν από μήνες»αναφέρει ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού που εκδόθηκε τη Δευτέρα. «Το συμβάν εξετάζεται και θα διενεργηθεί σε βάθος έρευνα» προστίθεται.

Η ισραηλινή οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων B’Tselem καταδίκασε μέσω Twitter «τις παράνομες διαταγές σε στρατιώτες να πυροβολούν εναντίον ανθρώπων που δεν αποτελούν κίνδυνο για κανέναν». H ίδια οργάνωση μάλιστα καλεί τους ισραηλινούς στρατιώτες στα σύνορα της Γάζας να μην πυροβολούν!

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας του Ισραήλ Γκιλάντ Ερντάν δήλωσε σε κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό: «Το έχουμε παρακάνει με αυτό το βίντεο. Δεν πρόκειται για πυροβολισμούς εναντίον οποιουδήποτε, αλλά εναντίον ενός τρομοκράτη που πλησιάζει τον φράκτη σε μια απαγορευμένη ζώνη και προέρχεται από μια περιοχή που ελέγχεται από τρομοκράτες της Χαμάς».

«Είμαι σίγουρος ότι όλα είναι εντάξει» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «ανθρώπινη αντίδραση» από την πλευρά των Ισραηλινών στρατιωτών που ήταν αντιμέτωποι με μια «τεταμένη κατάσταση».

Ο υπουργός Παιδείας, Ναφτάλι Μπένετ, επίσης υπερασπίστηκε τις ενέργειες των στρατιωτών μιλώντας στο στρατιωτικό ραδιόφωνο. «Δεν είναι σοβαρό να κρίνουμε τους στρατιώτες επειδή δεν εκφράστηκαν με κομψό τρόπο την ώρα που υπερασπίζονται τα σύνορά μας», τόνισε. «Στηρίζω όλους τους στρατιώτες» πρόσθεσε ο επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος Εβραϊκή Εστία.

Οι διαδηλώσεις των Παλαιστίνιων θα κορυφωθούν τη 15η Μαΐου, μία ημέρα μετά την 70ή επέτειο από την ανακήρυξη της ίδρυσης του Κράτους του Ισραήλ, ή για τους Παλαιστίνιους τη Νάκμπα (την «καταστροφή»).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...