594
H φωτογραφία που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου: Ο καναδός πρωθυπουργός επιδεικνύει τις ροζ-μπλε κάλτσες του στην Ανγκελα Μέρκελ | Twitter

Μήπως ο Τζάστιν Τριντό κάπου το παράκανε με την επικοινωνία;

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2017, 16:08
H φωτογραφία που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου: Ο καναδός πρωθυπουργός επιδεικνύει τις ροζ-μπλε κάλτσες του στην Ανγκελα Μέρκελ
|Twitter

Μήπως ο Τζάστιν Τριντό κάπου το παράκανε με την επικοινωνία;

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2017, 16:08

Σε άλλες εποχές τέτοια αυτοπροβολή θα ήταν αδιανόητη, αλλά μην νομίζετε ότι και τώρα αρέσει σε όλους. Λίγο όμως η μετατροπή της πολιτικής σε σόου, λίγο τα κοινωνικά δίκτυα που ζητούν ένα πιο ελαφρύ ύφος και λίγο οι ανάγκες να ξεφύγει κανένας από τα καθιερωμένα, παρασύρονται ακόμα και οι πιο σφιγμένοι. Οχι ότι ο συγκεκριμένος είναι σφιγμένος.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό είναι ένας από τους πιο δυνατούς παίκτες σε αυτό το παιχνίδι της δημόσιας εικόνας. Σε βαθμό που κάποιοι να προβληματίζονται αν ανάμεσα σε πόζες, σέλφι και ενδυματολογικούς νεωτερισμούς προλαβαίνει τελικά να ασχοληθεί με τα προβλήματα της χώρας του – η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο Καναδάς δεν έχει και τόσα προβλήματα.

Αυτό που πουλάει ο Τριντό είναι νιότη και γοητεία. Το έκανε και τις τελευταίες ημέρες που επισκέφτηκε την Ευρώπη για τη σύνοδο του NATO και τη σύνοδο των G7. Διαμορφώνοντας ένα ιδιότυπο bromance με συνομίληκούς του ηγέτες -όχι όμως τον Αλέξη Τσίπρα- ο Τριντό πόζαρε με τον Εμανουέλ Μακρόν της Γαλλίας, τον Ξαβιέ Μπέτελ του Λουξεμβούργου και τον Σαρλ Μισέλ του Βελγίου.

18765871_10155738405345016_8169895302733280283_n
Αυτή τη φωτογραφία ανήρτησε στο facebook ο Γκι Φέρχοφσταντ την Παρασκευή. Χαρακτήρισε την τετράδα «fantastic four» της διεθνούς πολιτικής.

Την Παρασκευή, μαζί με τους άλλους ηγέτες της συνόδου των ισχυρότερων κρατών, βρέθηκαν στην ειδυλλιακή Ταορμίνα στη Σικελία (το αρχαίο Ταυρομένιο). Παρά το ότι ο καιρός δεν βοήθησε ιδιαίτερα, ο Τριντό είχε την ευκαιρία για κατ΄ιδίαν συνομιλίες σε χαλαρό ύφος με άλλους ηγέτες και -φυσικά- έλαμψε με την άνετη παρουσία του.

Αυτά την Παρασκευή γιατί την Πέμπτη είχε κλέψει την παράσταση στις Βρυξέλλες, στη διάσκεψη του ΝΑΤΟ.

Αφορμή η αγάπη του για τις χρωματιστές κάλτσες, μια τολμηρή στιλιστική επιλογή που σπάει τη μονοτονία του ανδρικού κουστουμιού με πολύχρωμες κάλτσες. Προ ημερών -να μην ξεχνάμε- τίμησε την ημέρα για το «Star Wars», την 4η Μαΐου, με ένα αταίριαστο ζευγάρι με τους ήρωες των ταινιών.

2017-05-04T154221Z_1770093126_RC16D179D680_RTRMADP_3_CANADA-IRELAND
C-3PO και R2-D2 για τις κάλτσες του Τριντό (REUTERS/Christinne Muschi)

Τώρα στη Διάσκεψη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Εμφανίστηκε ξανά με αταίριαστες δίχρωμες κάλτσες, μία ροζ και μία γαλάζια, με το σήμα μάλιστα του ΝΑΤΟ!

trudeau-socks

Ενδιαφέρον μάλιστα για τις επιλογές έδειξε μια ηγέτις θρυλική και αυτή για τις πανομοιότυπες και μάλλον αδιάφορες ενδυματολογικά επιλογές της, η Ανγκελα Μέρκελ, όπως φαίνεται σε φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο Twitter.

Από ό,τι φαίνεται ούτε στην Ευρώπη ούτε στον Καναδά έχει ανταγωνισμό στο επικοινωνιακό χόμπι.

Την περασμένη Τρίτη υποδέχτηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο στην Οτάβα την Μπέλα και την οικογένεια της. Η πεντάχρονη Μπέλα έγινε «πρωθυπουργός για μια μέρα» για λογαριασμό παιδικού προγράμματος για την καναδική τηλεόραση CBC.

Ευτυχώς η Μπέλα δεν είχε πολλά καθήκοντα, ο (πραγματικός) πρωθυπουργός όμως άφησε για λίγο στην άκρη τα δικά του και έφτιαξε μαζί της ένα κάστρο με τις μαξιλάρες του καναπέ και με μια κουβέρτα με το καναδέζικο έμβλημα. Μπήκε μάλιστα μαζί της μέσα σε αυτό!

Πάμε πιο πίσω.

Η περασμένη Παρασκευή 19 Μαΐου θα μείνει αξέχαστη στους μαθητές που είχε συγκεντρωθεί στον Βανκούβερ για την τελευταία αναμνηστική φωτογραφία του Λυκείου.

Ενας άνδρας με σορτσάκι και φανέλα εμφανίστηκε να τρέχει ανάμεσά τους. Ηταν ο πρωθυπουργός που όλως τυχαίως (δεν υπονοούμε κατ΄ανάγκη κάτι) έκανε τζόγκινγκ πλάι στο ποτάμι. Η ευκαιρία για μερικές σέλφι δεν μπορούσε να πάει χαμένη και δεν την άφησαν ούτε ο Τριντό ούτε οι μαθητές. Κάποιοι κατηγόρησαν το πρωθυπουργικό επιτελείο για στημένη φωτογραφία, αλλά ακόμα και έτσι οι εικόνες είναι εντυπωσιακές.

Μια απορία από όλα αυτά μένει αναπάντητη: πού τις βρίσκει τόσες κάλτσες;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...