301
Ο Τζάρεντ Κούσνερ σκιά του πεθερού του στον Λευκό Οίκο | REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Τον γαμπρό του Τραμπ «αγγίζει» η έρευνα για τη Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2017, 08:30
Ο Τζάρεντ Κούσνερ σκιά του πεθερού του στον Λευκό Οίκο
|REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Τον γαμπρό του Τραμπ «αγγίζει» η έρευνα για τη Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2017, 08:30

Η έρευνα του FBI για τις σχέσεις του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία περιλαμβάνει πλέον και τον Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρό του προέδρου, αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την Washington Post, το ενδιαφέρον της έρευνας επικεντρώνεται σε μια συνάντηση του Κούσνερ με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ Σεργκέι Κίσλιακ και έναν ρώσο τραπεζίτη, η οποία έγινε πέρυσι. Παράλληλα το NBC επιβεβαίωσε ότι το πρόσωπο στο στενό περιβάλλον του Τραμπ για το οποίο γινόταν εδώ και κάποιες μέρες λόγος είναι ο Κούσνερ, σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ.

Αυτό, πάντως, δεν σημαίνει ότι είναι ύποπτος ή ότι αντιμετωπίζεται σαν ύποπτος, αλλά ότι έχει πληροφορίες, τις οποίες μπορεί να αξιοποιήσουν οι Αρχές.

Η έρευνα του FBI αφορά κάθε είδους σχέσεις των μελών του επιτελείου του προέδρου Τραμπ με τη Ρωσία και την πιθανή προσπάθεια της Μόσχας να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2016. Χωριστή έρευνα για το ίδιο ζήτημα γίνεται και από το Κογκρέσο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Τραμπ αρνείται κάθε ανάμειξη, μιλά μάλιστα για το «μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών» κατά πολιτικού στην αμερικανική ιστορία.

Ο Κούσνερ, δια του δικηγόρου του, επισημαίνει ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές, αλλά και με το Κογκρέσο, για την έρευνά τους.

Μέχρι σήμερα άλλος ένας στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, ο τέως σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Μάικλ Φλιν, ήταν γνωστό ότι είχε συναντήσεις με τον ρώσο πρεσβευτή. Οι συναντήσεις, που έγιναν πριν ο Φλιν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του, προχώρησαν πέρα από τα εθιμοτυπικά σε θέματα όπως τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω του ουκρανικού.

Μετά τις αποκαλύψεις ο Φλιν εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, λιγότερο από ένα μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Επιπλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ζητήσει από τον τέως διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ να παύσει η έρευνα για τον Φλιν, καθώς φέρεται να του είπε ότι «είναι καλός άνθρωπος» και δεν χρειάζεται να ερευνηθεί η συμπεριφορά του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...