215
«Και γιατί να μη τη διαγράψω;», φέρεται να δηλώνει η έκφραση του Μασκ | REUTERS/Joe Skipper

Το είπε και το έκανε: ο Ελον Μασκ «κατέβασε» τη σελίδα του SpaceX στο Facebook

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2018, 21:05
«Και γιατί να μη τη διαγράψω;», φέρεται να δηλώνει η έκφραση του Μασκ
|REUTERS/Joe Skipper

Το είπε και το έκανε: ο Ελον Μασκ «κατέβασε» τη σελίδα του SpaceX στο Facebook

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2018, 21:05

«Παρελθόν» από το Facebook αποτελεί η επίσημη σελίδα της εταιρείας SpaceX, καθώς ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της αποφάσισε να τη διαγράψει. Γιατί; Επειδή απάντησε στην πρόκληση ενός από τους υποστηρικτές του κινήματος #deletefacebook.

Συγκεκριμένα, ο Eλον Μασκ αποφάσισε να διαγράψει τη σελίδα που ακολουθούσαν περισσότεροι από 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι, όταν ένας χρήστης του Twitter τον προκάλεσε: «Διάγραψε τη σελίδα του SpaceX στο Facebook, αν τολμάς».

Η απάντηση του Μασκ ήταν αφοπλιστική: «Δεν είχα αντιληφθεί ότι υπήρχε σελίδα. Θα γίνει».

«Τι είναι το Facebook;» έγραφε το επόμενο μήνυμα που ανάρτησε, προφανώς χαριτολογώντα, ο Ελον Μασκ.

Στα πολύ σοβαρά, όμως, τη στιγμή που γραφόταν αυτό το κείμενο, η συγκεκριμένη σελίδα δεν είχε επανέλθει.

Την ίδια στιγμή που γινόταν αυτό ο διάλογος, εκατομμύρια χρήστες του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, σε όλον τον κόσμο, αντιμετώπιζαν προβλήματα κατά τη σύνδεσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, μετά τις αναπάντεχες αποκαλύψεις από τα ΜΜΕ, το Facebook διέγραψε την εταιρεία Cambridge Analytica από την πλατφόρμα του. Εγινε γνωστό ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε δεδομένα της δημοφιλούς σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά τις αποκαλύψεις, ακόμα και ο συνιδρυτής της WhatsApp, Μπράιαν Ακτον, κάλεσε όσους τον ακολουθούν να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους στο Facebook.

Σε απάντηση στο σκάνδαλο, ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook, Μαρκ Ζάκεμπεργκ, τόνισε ότι η εταιρεία ετοιμάζει σειρά αλλαγών για την πλατφόρμα των εφαρμογών, που θα σταματήσουν την πρόσβαση στη συλλογή δεδομένων από τρίτους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...