755
Από αριστερά: Στόρμι Ντάνιελς, Σάμερ Ζερβός και Κάρεν Μακντάγκαλ | Reuters

Ολες οι (παράνομες) Γυναίκες του Προέδρου

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2018, 07:55
Από αριστερά: Στόρμι Ντάνιελς, Σάμερ Ζερβός και Κάρεν Μακντάγκαλ
|Reuters

Ολες οι (παράνομες) Γυναίκες του Προέδρου

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2018, 07:55

Λόγοι για να μην κοιμούνται ήσυχοι το βράδυ οι δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ υπάρχουν, σίγουρα, πολλοί. Αλλά φαίνεται πως αυτήν την περίοδο ανησυχούν ιδιαίτερα και για τρεις γυναίκες που εμφανίζονται έτοιμες να ανοίξουν το στόμα τους και να φέρουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η τελευταία εξέλιξη στο εν λόγω μέτωπο αφορά την ελληνικής καταγωγής Σάμερ Ζερβός. Το 2007, η 41χρονη, σήμερα, γυναίκα συμμετείχε ως διαγωνιζόμενη στο reality show «The Apprendice» (Ο Μαθητευόμενος), παρουσιαστής του οποίου εκείνη την περίοδο ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ. Σχεδόν μια δεκαετία μετά, το 2016, εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας για την κατάκτηση του Λευκού Οίκου, η Ζερβός ένωσε τη φωνή της μαζί με τις φωνές άλλων 18 γυναικών, υποστηρίζοντας πως παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από τον «ερωτύλο», μεταξύ όλων των άλλων, Ντόναλντ. Απτόητος, ωστόσο, ο υποψήφιος για την προεδρία των Ρεπουμπλικανών, απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες τους ισχυρισμούς των γυναικών αυτών, αποκαλώντας τες «ψεύτρες».

17904252_280790195706338_7133854808814569037_n
Η Ζερβός (δεύτερη από δεξιά) μαζί με άλλες γυναίκες ενώνουν τις φωνές τους κατά του Τραμπ

Η Ζερβός, ωστόσο, κατήγγειλε τον Τραμπ για δυσφήμιση και την Τετάρτη η δικαστής Τζένιφερ Σέκτερ του Ανώτατου Δικαστηρίου της Πολιτείας της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν, δέχτηκε να εκδικάσει την αγωγή, απορρίπτοντας τις ενστάσεις των δικηγόρων του. Οι συνήγοροι του αμερικανού προέδρου αμφισβήτησαν τη νομιμότητα μιας δίκης ενός εν ενεργεία προέδρου. Αλλά η δικαστής επικαλέστηκε παλαιότερη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου μέσω της οποίας είχε γίνει δεκτή η καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση που είχε καταθέσει η Πόλα Τζόουνς κατά του Μπιλ Κλίντον. «Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου και ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν χαίρει καμίας ασυλίας όσον αφορά τη συμπεριφορά του σε ιδιωτικές στιγμές», σημείωσε η κ. Σέκτερ στην απόφασή της. Πρόκειται, σίγουρα, για μια αναπάντεχη εξέλιξη, ο αντίκτυπος της οποίας θα μπορούσε να αποδειχτεί ιδιαίτερα αρνητικός για τον Τραμπ καθώς δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες γυναίκες το παράδειγμα της Ζερβός.

Αλλά αυτές τις ημέρες έκανε την εμφάνισή της και η Κάρεν Μακ Ντάγκαλ, πρώην «κουνελάκι» του Playboy, ηλικίας, σήμερα, 46 χρονών. Η περίπτωσή της είναι παρόμοια με εκείνη της τρίτης πρωταγωνίστριας αυτού του εν δυνάμει σκανδάλου, της διάσημης πορνοστάρ Στέφανι Κλίφορντ, ευρύτερα γνωστής ως Στόρμι (θυελλώδης) Ντάνιελς. Όπως ακριβώς και η Στόρμι, έτσι και η Κάρεν υποστηρίζει πως είχε ερωτικές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ, για έναν περίπου χρόνο, το διάστημα 2006-2007. Τότε ο νεοϋορκέζος επιχειρηματίας ήταν παντρεμένος με την Μελάνια ενώ είχε μόλις γεννηθεί ο Μπάρον, ο μοναδικός τους γιος.

12011381_10152955023615059_7646061678043038590_n
Η Κάρεν Μακντάγκαλ μαζί με τον αμερικανό πρόεδρο σε παλαιότερη φωτογραφία (Karen McDougal/Facebook)

Η Wall Street Journal είχε αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι, λίγο πριν από τις αμερικανικές εκλογές, τον Νοέμβριο του 2016, η εφημερίδα National Enquirer πρόσφερε 150.000 δολάρια για να κατοχυρώσει την αποκλειστικότητα της ιστορίας της Κάρεν Μακντάγκαλ. Αλλά με σκοπό όχι να την δημοσιεύσει αλλά να την εξαφανίσει. Η συμφωνία συνήφθη μέσω του Μάικλ Κοέν, του δικηγόρου που προσέγγισε και την Στόρμι Ντάνιελς, προσφέροντάς της το ποσό των 130.000 δολαρίων με αντάλλαγμα τη σιωπή της. Τώρα, όμως, η κυρία Μακ Ντάγκαλ εμφανίζεται αποφασισμένη να μηνύσει τον δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας πως εξαπατήθηκε.

Την ίδια ώρα, τόσο οι δικηγόροι του όσο και ο ίδιος ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένουν εναγωνίως τη συνέντευξη που παραχώρησε η Στόρμι Ντάνιελς στην εκπομπή «60 Minutes» του τηλεοπτικού δικτύου CBS και θα προβληθεί την ερχόμενη Κυριακή. Αναμένεται πως η θυελλώδης αμερικανίδα ηθοποιός πορνογραφικών ταινιών θα περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια τη συνάντησή της με τον Ντόναλντ, το 2006, κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά γκολφ σε ένα θέρετρο κοντά στη λίμνη Τάχο, στα σύνορα ανάμεσα στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα.

LAS VEGAS, NV - FEBRUARY 04: Adult film actress/director Stormy Daniels hosts a Super Bowl party at Sapphire Las Vegas Gentlemen's Club on February 4, 2018 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
H Στόρμι Ντάνιελς στο πάρτι που διοργάνωσε για το Super Bowl, σε στριπ κλαμπ του Λας Βέγκας (Ethan Miller/Getty Images)

Ο νυν πρόεδρος και η πρώην πορνοστάρ κατέληξαν να περάσουν το βράδυ μαζί. Αλλά το ζήτημα δεν είναι μόνον αυτό γιατί ο Μάικλ Αβενάτι, δικηγόρος της Ντάνιελς, υποστήριξε πως η πελάτισσά του «απειλήθηκε σωματικά». Ένα άλλο αναπάντητο ερώτημα είναι το εξής: από πού προήλθαν τα δεκάδες χιλιάδες δολάρια που έλαβε η Ντάνιελς ώστε να μην μιλήσει; Αρκετοί υποστηρίζουν πως τα χρήματα ελήφθησαν από τα ταμεία της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου. Και η αμερικανική νομοθεσία επιβάλλει απόλυτη διαφάνεια όσον αφορά τις δαπάνες των υποψηφίων. Ακόμα ένα πρόβλημα για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...