484
Θα ανακοινώσουμε από κοινού τα χαρμόσυνα, δήλωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, διευκρινίζοντας ότι Αθήνα και Σκόπια βρίσκονται στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών | ΙΝΤΙΜΕnews

Εγινε το τηλεφώνημα Ζάεφ

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2018, 17:38
Θα ανακοινώσουμε από κοινού τα χαρμόσυνα, δήλωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, διευκρινίζοντας ότι Αθήνα και Σκόπια βρίσκονται στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών
|ΙΝΤΙΜΕnews

Εγινε το τηλεφώνημα Ζάεφ

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2018, 17:38

Το πολυαναμενόμενο τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα έγινε τελικά στις 3 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, με τους δύο πρωθυπουργούς να ανανεώνουν το τηλεφωνικό τους ραντεβού για το πρωί της Τρίτης, προκειμένου όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «να ολοκληρώσουν τις συνομιλίες τους».

Η σύντομη ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου έχει ως εξής:

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε σήμερα το μεσημέρι τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, η οποία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. 

Οι δύο Πρωθυπουργοί συμφώνησαν να ολοκληρώσουν τις συνομιλίες τους σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία το πρωί της Τρίτης».

Το τηλεφώνημα σφραγίζει και τυπικά τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για την επίλυση της χρονίζουσας διαφοράς της ονομασίας και όλα πλέον φαίνεται ότι είναι έτοιμα για την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Θα ανακοινώσουμε από κοινού τα χαρμόσυνα, δήλωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, διευκρινίζοντας ότι Αθήνα και Σκόπια βρίσκονται στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών.

«Επιθυμία μας είναι να έχουμε λύση στο θέμα της ονομασίας πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου και πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 25 και 26» ανέφερε ο κ. Ζάεφ, κάνοντας λόγο για ποιοτική και αξιοπρεπή λύση που να διατηρεί την ταυτότητα του λαού του, γιατί -όπως είπε- μόνο έτσι θα τη δεχθούν θετικά οι πολίτες που θα κληθούν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.

«Είμαστε στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών να έρθουμε κοντά ο ένας στις θέσεις του άλλου και, όταν συμβεί αυτό, θα ανακοινώσουμε από κοινού τα ευχάριστα νέα για τους πολίτες των δυο χωρών» κατέληξε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ. Αυτή, διευκρίνισε, θα είναι μια συμφωνία μεταξύ των προέδρων των δύο κυβερνήσεων και των υπουργών Εξωτερικών και, όταν γίνει, οι πρόεδροι των δύο χωρών, αλλά και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης και οι πολίτες θα ενημερωθούν καταλλήλως.

Εκτακτη συνέντευξη Τύπου από Καμμένο

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον κυβερνητικό εταίρο του Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο, ο οποίος γνωστοποίησε ότι θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου την Τρίτη όχι ως υπουργός Αμυνας, αλλά με την ιδιότητα του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018, στις 11:00, στα γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (Λεωφ. Συγγρού 196 & Χαροκόπου 2)» ανέφερε συγκεκριμένα το δελτίο Τύπου των ΑΝΕΛ.

Και ο Ζάεφ στη Γερμανία

Μετά τη συμφωνημένη τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον κ. Τσίπρα, ο σκοπιανός ομόλογός του θα σπεύσει να ετοιμάσει τις βαλίτσες του, διότι έχει ταξίδι – ταξίδι για δουλειές στη Γερμανία.

Η «επίσκεψη εργασίας» θα γίνει στη Φρανκφούρτη το διήμερο 13 και 14 Ιουνίου και τον κ. Ζάεφ θα συνοδεύει κυβερνητική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό αρμόδιο για οικονομικά θέματα Κότσο Ανγιούζεφ, τους υπουργούς Οικονομικών Ντράγκαν Τεντόφσκι, Οικονομίας Κρέσικ Μπεκτεζί, Υγείας Βένκο Φίλιπτσε, και τον διευθυντή της Υπηρεσίας για τις Τεχνολογικές Βιομηχανικές Ζώνες Ανάπτυξης Αλεξάνταρ Μλαντένοφσκι. Οι κυβερνητικοί παράγοντες της ΠΓΔΜ θα συναντηθούν με καθηγητές και γιατρούς στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Γκαίτε της Φρανκφούρτης, αλλά και με στελέχη της Deutsche Bank και γερμανικών εταιρειών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...