167
Ειρηνικό Διάστημα: το αμερικανικό σκάφος SpaceX Dragon εφοδιάζει με προμήθειες τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (Δεκέμβριος 2017 - Ιανουάριος 2018) | ΕΡΑ / NASA / HANDOUT

Ρωσία: «Ας αφήσουμε το Διάστημα στην ειρηνική ηρεμία του»

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2018, 22:15
Ειρηνικό Διάστημα: το αμερικανικό σκάφος SpaceX Dragon εφοδιάζει με προμήθειες τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (Δεκέμβριος 2017 - Ιανουάριος 2018)
|ΕΡΑ / NASA / HANDOUT

Ρωσία: «Ας αφήσουμε το Διάστημα στην ειρηνική ηρεμία του»

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2018, 22:15

Το Διάστημα δεν προσφέρεται για πόλεμο μεταξύ των γήινων δυνάμεων, λέει η Ρωσία με αφορμή την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να ιδρύσει στρατιωτική υπηρεσία Διαστήματος ως κλάδο των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αφότου ο κ. Τραμπ προέβη στην ανακοίνωση της απόφασής του, η ρωσική πλευρά μελετά τι είδους συνέπειες μπορεί να υπάρξουν στην περίπτωση που οι ΗΠΑ αναπτύξουν οπλικά συστήματα στο Διάστημα. Τα παραπάνω δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η κυρία Ζαχάροβα είπε ακόμη ότι «οι Αμερικανοί εκπονούν σχέδια μεταφοράς εξοπλισμών στο διαστημικό χώρο με απώτερο στόχο τη πιθανή διεξαγωγή στο Διάστημα εχθροπραξιών». Και ότι «αυτό δεν συνιστά εικασία – αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα» όπως είπε. «Αναμφίβολα θα παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τις επιδιώξεις αυτές της Ουάσιγκτον και θα αναλύουμε τις πιθανές συνέπειες». Η ρωσική πλευρά εκτιμά πως «η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο Διάστημα θα επιδράσει αποσταθεροποιητικά στη στρατηγική σταθερότητα και στη διεθνή ασφάλεια».

Τέλος, η κυρία Ζαχάροβα σημείωσε ότι «η Ρωσία έχει διαμετρικά αντίθετη θέση και δίνει προτεραιότητα στην αξιοποίηση και εξερεύνηση του Διαστήματος για καθαρά ειρηνικούς σκοπούς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...