324
O Aλέκος Φλαμπουράρης, με το απαραίτητο καφεδάκι στο πλάι, καταστρώνει τα σχέδιά του για τις πρώτες παρεμβάσεις της νέας κρατικής εταιρείας στο κέντρο της Αθήνας | ΙΝΤΙΜΕnews

Ανάπλαση Α.Ε. φτιάχνει ο Φλαμπουράρης για την Αθήνα – Αντιδρά ο Καμίνης

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2018, 15:30
O Aλέκος Φλαμπουράρης, με το απαραίτητο καφεδάκι στο πλάι, καταστρώνει τα σχέδιά του για τις πρώτες παρεμβάσεις της νέας κρατικής εταιρείας στο κέντρο της Αθήνας
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ανάπλαση Α.Ε. φτιάχνει ο Φλαμπουράρης για την Αθήνα – Αντιδρά ο Καμίνης

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2018, 15:30

Εκπληκτος από την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να ιδρύσει εταιρεία ειδικού σκοπού για την ανάπλαση περιοχών της Αθήνας δηλώνει ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Γιώργος Καμίνης, κάνοντας λόγο για de facto ακύρωση των αρμοδιοτήτων της δημοτικής Αρχής, με κίνητρα προδήλως μικροπολιτικά.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι ο Δήμος Αθηναίων θα διαδραμάτιζε κεντρικό, ακόμη και συντονιστικό ρόλο στο εγχείρημα της ανάπλασης περιοχών της πρωτεύουσας, από το σχέδιο νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα προκύπτει ότι η συμμετοχή του δήμου έχει υποβαθμιστεί σε ρόλο απλού μέλους ενός οκταμελούς διοικητικού συμβουλίου.

Και όλα αυτά, όπως επισημαίνεται, ενώ υλοποιείται συγκεκριμένο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και για πρώτη φορά υπάρχει έτοιμο αναπτυξιακό πρόγραμμα, με εξασφαλισμένους ευρωπαϊκούς και εγχώριους οικονομικούς πόρους της τάξεως των περίπου 200 εκατ. ευρώ.

«Οσοι νομίζουν ότι θα υπάρξει σχέδιο ανάπλασης της Αθήνας, χωρίς την Αθήνα, θα διαψευστούν στην πράξη. Θα είναι όμως αργά, καθώς άλλη μια ευκαιρία για την πρωτεύουσα θα έχει χαθεί. Εκτός εάν η κυβερνητική εξαγγελία, για το καλό της πόλης, παραμείνει εξαγγελία» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση από τον Δήμο Αθηναίων.

Η Ανάπλαση Α.Ε., όπως θα ονομάζεται η νέα ανώνυμη εταιρεία του Δημοσίου υπό τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, θα έχει ως αντικείμενο τον προγραμματισμό και την υλοποίηση αναπλάσεων στην Αθήνα «προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής, η κοινωνική συνοχή και η οικονομική ανάπτυξη στις γειτονιές του Κέντρου». Κατά προτεραιότητα, οι πρώτες παρεμβάσεις αφορούν τις περιοχές του ιστορικού εμπορικού τριγώνου, το τμήμα της Πειραιώς που ανήκει στον Δήμο Αθηναίων και τα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Στόχος της και αποστολή της θα είναι, επίσης, η αξιοποίηση των δεκάδων εγκαταλειμμένων, κενών ή ανενεργών κτιρίων του Δημοσίου στο κέντρο της Αθήνας.

Στις οικονομικού ενδιαφέροντος πτυχές του εγχειρήματος, η  Ανάπλαση Α.Ε. θα μπορεί να επιχορηγείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και να δέχεται δωρεές, κληρονομιές, κληροδοσίες, χορηγίες και ενισχύσεις ιδιωτών, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να προσλαμβάνει προσωπικό με σύμβαση εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου και με σύμβαση μίσθωσης έργου και έμμισθης εντολής.

Ευκαιρία δηλ. για μερικές ακόμα τοποθετήσεις ημετέρων…

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...