182
|

Ντόρα: «Ο κ. Καμμένος είχε ψηφίσει δύο φορές τη σύνθετη ονομασία για ΠΓΔΜ»

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2017, 17:51

Ντόρα: «Ο κ. Καμμένος είχε ψηφίσει δύο φορές τη σύνθετη ονομασία για ΠΓΔΜ»

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2017, 17:51

Τους όψιμους όπως αποδεικνύονται λεονταρισμούς του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αποδόμησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84» η πρώην υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι κατά την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, ο σημερινός πρόεδρος των Ανεξ. Ελλήνων είχε ψηφίσει τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, όχι μία αλλά δύο φορές!

Μόλις χθες Δευτέρας ο υπουργός Αμυνας κ. Καμμένος τόνισε ότι, προσωπικά, ο ίδιος «ουδέποτε θα συναινέσει στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου “Μακεδονία” για την ονομασία των Σκοπίων».

«Ο κ. Καμμένος δύο φορές κατά την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή, είχε ψηφίσει τη σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes (έναντι όλων) που ήταν η βασική θέση που είχε γίνει αποδεκτή από το σύνολο της Βουλής (πλην ΛΑΟΣ) και με την οποία πήγαμε στο Βουκουρέστι» ανέφερε η κυρία Μπακογιάννη, θέση που ανήρτησε και στα social media.

Στο θέμα των διαπραγματεύσεων για το όνομα της γείτονος χώρας, η κυρία Μπακογιάννη κάλεσε τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να «έρθουν ενιαία ως κυβέρνηση να μας πουν ποιο είναι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσής τους για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...