680
O Πάνος Καμμένος με τον Βασίλη Κικίλια σε παλαιότερη επίσκεψη του δεύτερου στο υπ. Αμυνας. Τώρα ο τομεάρχης της ΝΔ τον καλεί στη Βουλή για (πολλές) εξηγήσεις | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

O Κικίλιας στριμώχνει τον Καμμένο για Σαουδάραβες και Τζορτζ Παπαδόπουλο

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2017, 11:00
O Πάνος Καμμένος με τον Βασίλη Κικίλια σε παλαιότερη επίσκεψη του δεύτερου στο υπ. Αμυνας. Τώρα ο τομεάρχης της ΝΔ τον καλεί στη Βουλή για (πολλές) εξηγήσεις
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

O Κικίλιας στριμώχνει τον Καμμένο για Σαουδάραβες και Τζορτζ Παπαδόπουλο

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2017, 11:00

Είναι ο Πάνος Καμμένος ο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Σε αυτό επιμένει να επενδύει πολιτικά η Νέα Δημοκρατία καθώς όντως, ο υπουργός Αμυνας εμφανίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ευάλωτος στην κριτική: οι συνομιλίες με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, τα ψώνια και οι μπιλιές στο καζίνο στο Λονδίνο και τώρα η αμφιλεγόμενη συμφωνία πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία αλλά και οι σχέσεις του με τον περιβόητο πλέον Ελληνοαμερικανό Τζορτζ Παπαδόπουλος.

Υπό αυτό το πρίσμα είναι λογικό ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιθυμεί να φέρει στη Βουλή το θέμα αυτής της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία. Ηδη ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας κατέθεσε σχετική ερώτηση, ενώ το πρωί της Δευτέρας, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Καμμένου καλώντας τον να απαντήσει στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, στις 17 Ιουνίου ήρθε μία συμφωνία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προκειμένου να πωληθούν βόμβες και βλήματα στη Σαουδική Αραβία. Κατά τον κ. Κικίλια, στις 29 Αυγούστου το υπουργείο Αμυνας της Σαουδικής Αραβίας έσπευσε να διευκρινίσει πως η όποια συμφωνία θα γίνει απευθείας με το υπουργείο και χωρίς μεσάζοντα. Ο τομεάρχης της ΝΔ, βασιζόμενος σε δημοσιεύματα, κατηγόρησε μάλιστα τον κ. Καμμένο πως κάλεσε τον αρμόδιο ταξίαρχο της επιτροπής προμηθειών που έχει ορίσει ο ίδιος στο υπουργείο και τον «ξετίναξε», όπως λέει χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τον ότι ανήκει σε κύκλωμα που «θέλει να χαλάσει τη συμφωνία».

«Αρα, το ερώτημά μας είναι ποιος είναι αυτός ο μεσάζοντας, ο πληρεξούσιος, ο εκπρόσωπος; Να τον ονοματίσει. Δεύτερον, ισχύει η συμφωνία του Ιουνίου ή έχει τιναχτεί στον αέρα;» διερωτάται ο κ. Κικίλιας επισημαίνοντας πως είναι προφανές ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.

Είπε μάλιστα πως το τι έχει συμβεί θα διευκρινιστεί στην επιτροπή της Βουλής. «Εγώ είμαι θεσμικός. Το υπουργείο αυτό δεν επιτρέπει “ταρζανιές”. Αξιοπιστία, σοβαρότητα και απαντήσεις. Έτσι θα λειτουργήσουμε. Ποια συμφωνία ισχύει; Του Ιουνίου ή του Αυγούστου; Και ποιος είναι ο μεσάζοντας;» δήλωσε.

Σε άλλο θέμα και αναφερόμενος στη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα F-16, ο κ. Κικίλιας κάλεσε τον υπουργό Αμυνας να δώσει εξηγήσεις στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τόσο για το θέμα της αναβάθμισης των αεροσκαφών, όσο και για το θέμα των αντισταθμιστικών ωφελημάτων. «Η συμφωνία είναι συμφωνία και πρέπει να προχωρήσει. Οφείλει να έρθει όμως ο ίδιος να εξηγήσει στην επιτροπή. Μετά θα έρθουμε να τοποθετηθούμε με τον τρόπο που προασπίζει κανείς το δημόσιο συμφέρον στη χώρα, ποιες θέσεις εργασίας, πώς θα λειτουργήσουν οι αμυντικές βιομηχανίες» τόνισε.

Καμία σοβαρή και υπεύθυνη ενημέρωση δεν έχει έρθει στη Βουλή για την υπόθεση της αναβάθμισης των F16, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο μάλιστα για μείζον θέμα.

Αναφερόμενη στο πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, τόνισε ότι η ίδια θα περίμενε συγκεκριμένο όφελος, κάτι που όμως δεν έγινε. Η κυρία Μπακογιάννη τόνισε ότι η χώρα πιάστηκε εντελώς απροετοίμαστη και σχετικά με το πρόσφατο ταξίδι του τούρκου αντιπροέδρου Χακάν Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ενώ αρχικά ο κ Τσαβούσογλου θα γινόταν δεκτός από τον Πρωθυπουργό, τελικά δεν υπήρξε συνάντηση με τον κ. Τσίπρα.

Ο κ. Κικίλιας κάλεσε επίσης τον κ. Καμμένο να απαντήσει και στις καταγγελίες ξένου δημοσιογράφου ότι λειτούργησε ως μεσάζοντας και εν κρυπτώ έτσι ώστε εν μέσω αμερικανικών εκλογών να συναντηθεί ο Τζορτζ Παπαδόπουλος με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Oι καλές σχέσεις του κ. Καμμένου με τον υπόδικο πλέον ελληνοαμερικανό λομπίστα αναδείχθηκαν από τον αμερικανό δημοσιογράφο Σεθ Εϊμπραμσον -σε tweets που τονίστηκαν ιδιαίτερα από τα «ΝΕΑ» στο δευτεριάτικο φύλλο τους (για εμπλοκή Καμμένου στο RussiaGate). Ο Εϊμπραμσον στέκεται ιδιαίτερα στην επίσκεψη του Βλάντιμιρ Πούτιν στην Αθήνα, τον Μάιο του 2016, όταν τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο κ.Καμμένος. Ο αμερικανός δημοσιογράφος αναφέρεται στις καλές σχέσεις του έλληνα υπουργού με τον ρώσο πρόεδρο, ενώ ο κ. Καμμένος χαρακτηρίζεται ως πρόσωπο-κλειδί στις διεθνείς σχέσεις του Τζορτζ Παπαδόπουλου το 2016, όταν ήδη ήταν σύμβουλος στην προεκλογική καμπάνια του Τραμπ.

Αναφορά γίνεται στα ταξίδια του Παπαδόπουλου στην Αθήνα, μετά τη συμμετοχή του στην προεκλογική ομάδα του νυν αμερικανού προέδρου, στις συναντήσεις που είχε με Ελληνες αξιωματούχους (Π. Καμμένος) και στις φωτογραφίες μαζί τους (ακόμα και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας) αλλά και σε μια συγκυρία: Στο γεγονός ότι ο Τζορτζ Παπαδόπουλος ήταν στην Αθήνα την ίδια εβδομάδα του Μαΐου του 2016 που ήταν και ο πρόεδρος Πούτιν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...