408
Aνάστημα μπροστά στις κυβερνητικές επιταγές ύψωσαν οι κύριοι Πατούλης και Καμίνης | ΙΝΤΙΜΕnews

Αντάρτικο Δήμων κατά κυβέρνησης

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2017, 15:55
Aνάστημα μπροστά στις κυβερνητικές επιταγές ύψωσαν οι κύριοι Πατούλης και Καμίνης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Αντάρτικο Δήμων κατά κυβέρνησης

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2017, 15:55

Να μην καταθέσουν τα χρήματα των Δήμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, αποφάσισε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, κατόπιν σχετικής εισήγησης του προέδρου της Γιώργου Πατούλη.

Θέλουν να πάρουν και τα ασημικά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Πατούλης για να προσθέσει: «Τα ταμειακά μας διαθέσιμα προορίζονται για πληρωμές σε τρίτους, για τους εργαζόμενους και για έργα υποδομής προς όφελος των πολιτών. Οι Δήμοι σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, έχουν τη δυνατότητα να διασφαλίζουν, μέσα από σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες, τους συμφερότερους όρους στα επιτόκιά τους. Αν επιμένουν σε αυτή τους την απόφαση ας προχωρήσουν σε νομοθετική ρύθμιση που θα τους δίνει τη δυνατότητα να τα πάρουν, απευθείας από τις τράπεζες».

Η κυβέρνηση, παρατήρησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρύθμιση με αιχμή την αποκέντρωση και όχι να επιδιώκει την οικονομική αφαίμαξη των Δήμων. «Αυτός ο τραγέλαφος πρέπει να σταματήσει», τόνισε, σημειώνοντας πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση πιο ώριμη από ποτέ είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της και να μπει μπροστά, για την καλύτερη διασφάλιση των συμφερόντων των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών».

Η προσπάθεια της κυβέρνησης θα πέσει στο κενό, διεμήνυσε από την  πλευρά  του ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Γιώργος  Καμίνης, καλώντας όλους  τους δημάρχους της  χώρας  να μείνουν ενωμένοι απέναντι στην κυβερνητική απαίτηση.

Στην ανακοίνωση που εξεδόθη για το θέμα από την ΚΕΔΕ, υπογραμμίζεται  ότι η απαίτηση για κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων της αυτοδιοίκησης και της μεταφοράς των κεφαλαίων των προθεσμιακών της καταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούνται στην Τράπεζα της Ελλάδος, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας, χωρίς να προηγηθεί καμία συζήτηση σε θεσμικό επίπεδο, επιδεικνύει μια απροκάλυπτη αυταρχικότητα και μια έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας και αντίληψης σχετικά με την διακυβέρνηση της χώρας. Και στο πλαίσιο αυτό οι δήμαρχοι  της χώρας διαμηνύουν πως πρόκειται να υποκύψουν σε αυτή την αυθαίρετη και αντιδημοκρατική πρακτική .

Σημειώνεται εξάλλου ότι με ευθύνη της κυβέρνησης, δυναμιτίζεται ο διάλογος για τη Μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση καθώς ο κυβερνητικός  αιφνιδιασμός για τα διαθέσιμα  των δήμων έρχεται την ώρα που είναι εξέλιξη ο διάλογος για τη Μεταρρύθμιση στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και την αλλαγή του Καλλικράτη.

Ζητείται τέλος η άμεση κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015 και η άμεση έναρξη ενός σοβαρού, ουσιαστικού και ειλικρινούς διαλόγου για την αλλαγή του Καλλικράτη. Αν επιμένουν σε αυτή τους την απόφαση ας προχωρήσουν σε νομοθετική ρύθμιση που θα τους δίνει τη δυνατότητα να τα πάρουν, απευθείας από τις τράπεζες,καταλήγουν οι δήμαρχοι της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...