410
«Ο κ. Τσίπρας ας μείνει με τον κ. Καμμένο να γιορτάσουν τα θλιβερά γενέθλιά τους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο εικονιζόμενος Νίκος Ανδρουλάκης | Nikos Libertas / SOOC

Επίθεση Ανδρουλάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: «Δύο χρόνια πολιτικού τυχοδιωκτισμού»

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2017, 13:30
«Ο κ. Τσίπρας ας μείνει με τον κ. Καμμένο να γιορτάσουν τα θλιβερά γενέθλιά τους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο εικονιζόμενος Νίκος Ανδρουλάκης
| Nikos Libertas / SOOC

Επίθεση Ανδρουλάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: «Δύο χρόνια πολιτικού τυχοδιωκτισμού»

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2017, 13:30

«Υπάρχει κι άλλος δρόμος. Η συγκρότηση μιας προοδευτικής παράταξης που θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα και θα σπάσει το πολιτικό κατεστημένο. Ο ελληνικός λαός αξίζει αξιοπρέπεια και ευημερία». Αυτό ήταν το μήνυμα του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, υποψήφιου για την αρχηγία του υπό σύσταση φορέα της Κεντροαριστεράς, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δεύτερη επικράτηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (ήταν 20 Σεπτεμβρίου 2015).

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «δύο χρόνια πολιτικού τυχοδιωκτισμού», χαρακτήρισε «ακροδεξιό συνέταιρο» τον Πάνο Καμμένο και υπενθύμισε ότι «μετά από ένα καταστροφικό εξάμηνο, που φόρτωσε στον ελληνικό λαό το τρίτο μνημόνιο και ζημίωσε την οικονομία με περισσότερα από 100 δισ. ευρώ, ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τις κάλπες σαν “καθαρτήριο” για τις ενοχές και τις αυταπάτες του»

Πιο αναλυτικά ο ευρωβουλευτής της Ελιάς ανέφερε:

«Σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη δεύτερη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και τη συγκρότηση, εκ νέου, κυβέρνησης με τον ακροδεξιό συνέταιρό του, Πάνο Καμμένο. Μετά από ένα καταστροφικό εξάμηνο, που φόρτωσε στον ελληνικό λαό το τρίτο μνημόνιο και ζημίωσε την οικονομία με περισσότερα από 100 δισ. ευρώ, ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τις κάλπες σαν “καθαρτήριο” για τις ενοχές και τις αυταπάτες του.

» Στις προγραμματικές δηλώσεις του τότε:

1. Είχε υποσχεθεί ταχύτατο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
2. Είχε αποκρούσει τη λήψη νέων σκληρών μέτρων που θα οδηγούσαν σε φτωχοποίηση του ελληνικού λαού ενώ εξήγγειλε το «παράλληλο πρόγραμμα».
3. Είχε δεσμευτεί για τελική συμφωνία απομείωσης του ελληνικού χρέους.
4. Είχε διακηρύξει την άμεση επιστροφή στην ανάπτυξη.

» Δύο χρόνια αργότερα τι έχει συμβεί;

* Η δεύτερη αξιολόγηση έκλεισε πολλούς μήνες αργότερα για να ακολουθήσει η τρίτη αξιολόγηση με την υπογραφή τέταρτου μνημονίου.
* Αλ. Τσίπρας και Π. Καμμένος προχώρησαν σε νέες περικοπές στα εισοδήματα των Ελλήνων, «ψαλίδι» στις συντάξεις και τα επιδόματα, μισθούς των 300 ευρώ.
* Συναίνεσαν στην πιο σκληρή φορολογική επιδρομή των τελευταίων ετών, που οδηγεί σε δραματική ύφεση.
* Αποδέχθηκαν υψηλά πλεονάσματα για δεκαετίες, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τον ελληνικό λαό σε νέο κύκλο λιτότητας.
* Δεν έφεραν καμιά ουσιαστική λύση για την απομείωση του χρέους ενώ επιβάρυναν το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας με αποτέλεσμα οι ελάχιστες επενδύσεις να αποχωρούν.

Το τίμημα των ψευδεπίγραφων υποσχέσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι πολύ βαρύ. Η νίκη των Τσίπρα – Καμμένου στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ήταν η επιβράβευση του πολιτικού τυχοδιωκτισμού.

Υπάρχει κι άλλος δρόμος. Η συγκρότηση μιας προοδευτικής παράταξης που θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα και θα σπάσει το πολιτικό κατεστημένο. Ο ελληνικός λαός αξίζει αξιοπρέπεια και ευημερία. Οσο για τον κ. Τσίπρα; Ας μείνει με τον κ. Καμμένο να γιορτάσουν τα θλιβερά γενέθλιά τους».