220
Ο Πολ Τόμσεν σε συνεδρίαση του Eurogroup τον περασμένο Φεβρουάριο | Alexandros Michailidis / SOOC

Τόμσεν: Γιατί δεν υπήρξε συμφωνία

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2017, 11:09
Ο Πολ Τόμσεν σε συνεδρίαση του Eurogroup τον περασμένο Φεβρουάριο
|Alexandros Michailidis / SOOC

Τόμσεν: Γιατί δεν υπήρξε συμφωνία

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2017, 11:09

Θετικές κρίσεις για το πρόγραμμα που υιοθέτησε η ελληνική Βουλή την περασμένη εβδομάδα επιφύλαξε  ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού προγράμματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν σε δηλώσεις του την Τρίτη σε δημοσιογράφους. Επιπλέον, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία, μετά την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο.

Ο Πολ Τόμσεν, όπως αναφέρει το kathimerini.gr, έκανε καταρχάς λόγο για ένα «πολύ δυνατό πρόγραμμα» το οποίο υιοθέτησαν οι Ελληνες.

«Είναι το είδος του προγράμματος που θα επιτρέψει μία πιο φιλική προς την ανάπτυξη δημοσιονομική πολιτική στην Ελλάδα μεσοπρόθεσμα», σχολίασε ο υπεύθυνος του ΔΝΤ.

Πρόσθεσε ότι «το πρόγραμμα αντιμετωπίζει κάποια δύσκολα και ευαίσθητα θέματα στο Ασφαλιστικό και στο φορολογικό. Αυτά είναι καλά νέα καθώς είναι το είδος προγράμματος που μπορεί να υποστηρίξει το ΔΝΤ».

Δήλωσε ακόμη χαρούμενος για το ότι υπάρχει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, την οποία  «μπορούμε να υποστηρίξουμε», αν και η τελική απόφαση «θα παρθεί από το διοικητικό συμβούλιο και την διοίκηση» του Ταμείου.

Σε ό,τι αφορά την θέση του ΔΝΤ, ο κ. Τόμσεν επανέλαβε ότι το Ταμείο για να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα χρειάζεται ένα αξιόπιστο πακέτο ελάφρυνσης του χρέους. Ως προς αυτό «έχουμε κάνει πρόοδο αλλά δεν έχουμε ακόμα συμφωνία».

Ζήτησε να υπάρξουν περισσότερο ρεαλιστικές και συγκεκριμένες εκτιμήσεις. Τέλος, σημείωσε ότι «δεχόμαστε τη βάση της συμφωνίας του Eurogroup του 2016», ωστόσο «χρειαζόμαστε περισσότερη συγκεκριμενοποίηση για το τι θα έρθει στο τέλος του προγράμματος του ESM».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...