375
|

Δεκτό από το δικαστήριο το αίτημα των εργαζομένων του ΔΟΛ – στα περίπτερα ξανά τα «Νέα»

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2017, 11:40

Δεκτό από το δικαστήριο το αίτημα των εργαζομένων του ΔΟΛ – στα περίπτερα ξανά τα «Νέα»

Protagon Team Protagon Team 13 Φεβρουαρίου 2017, 11:40

Δεκτή έκανε τη Δευτέρα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την αίτηση μεταρρύθμισης των εργαζομένων στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, με την οποία ζητείτο η ανάκληση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής, ώστε να είναι εφικτή η εξασφάλιση χαρτιού για την έκδοση των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «Το Βήμα» καθώς και η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Με την απόφαση αυτή, παγώνουν τα ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία είχαν ζητήσει οι τράπεζες και έτσι αποδεσμεύεται ένας λογαριασμός, απ’ όπου θα πληρώνονται οι δαπάνες για την έκδοση των εφημερίδων και των ιστοσελίδων του Οργανισμού.

Aυτό σημαίνει ότι από αύριο, Τρίτη, τα «Νέα» επιστρέφουν στα περίπτερα κάτι που αναμένεται να γίνει και την Κυριακή με «Το Βήμα της Κυριακής». Την επανακυκλοφορία των «Νέων» ανήγγειλε ο διευθυντής της εφημερίδας Παναγιώτης Λάμψιας με ανάρτησή του στο facebook.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος των πρωτοδικών Βασιλική Μπάστα αποτιμώντας τα νέα στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναστέλλει ουσιαστικά την ισχύ της προηγούμενης προσωρινής διαταγής και διατάσσει την αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού που διατηρεί η ΔΟΛ στην Alpha Bank προκειμένου να εξασφαλιστούν τα αναγκαία «για την λειτουργία της επιχείρησης και την έκδοση των ιστορικών εντύπων.

logarΗ δικαστική λειτουργός αναφέρει ότι «διατάσσω την αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού στην Alpha Bank προκειμένου κάθε κατατεθισσόμενο από την έκδοση της παρούσας και εφεξής σε αυτόν τον λογαριασμό ποσό είτε από την εταιρείας Άργος ΑΕ είτε από τρίτους οφειλέτες της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία ΔΟΛ να διατίθεται ελεύθερα από την τελευταία αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες της εξακολούθησης της λειτουργίας της επιχείρησης και ειδικότερα για την κάλυψη των εξόδων λειτουργία της και την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων σε αυτήν.

Με την ίδια απόφαση η δικαστική λειτουργός απαγορεύει οποιαδήποτε μεταβολή ή διάθεση οποιουδήποτε άλλου περιουσιακού στοιχεία του ΔΟΛ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον ΔΟΛ

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του ΔΟΛ ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βερολίνο δήλωσε πως η ΝΔ είχε πει ότι αν η κυβέρνηση φέρει νομοθετική ρύθμιση θα έβλεπε το θέμα υπενθυμίζοντας πάντως πως η ΝΔ είναι αρνητική επί της αρχής για ρύθμιση που θα διακινδύνευε χρήματα φορολογουμένων.

«Από τη στιγμή που υπάρχει μια δικαστική απόφαση, εγώ με μεγάλη χαρά θα διαβάσω τα ΝΕΑ αύριο (σ.σ. την Τρίτη)» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...