310
Εναντι ενός λογικού ποσού μπορεί πλέον ο καθένας να έχει πρόσβαση σε ιδιωτική πισίνα | Composite Pools

Θες να δροσιστείς; Νοίκιασε μια πισίνα!

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2019, 18:55
Εναντι ενός λογικού ποσού μπορεί πλέον ο καθένας να έχει πρόσβαση σε ιδιωτική πισίνα
|Composite Pools

Θες να δροσιστείς; Νοίκιασε μια πισίνα!

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2019, 18:55

Η Καλιφόρνια των ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη νερού.

Πέραν των προφανών, έλλειψη νερού ισοδυναμεί με μείωση του αριθμού των πισινών. Μια εταιρεία τεχνολογίας λοιπόν ήρθε να δώσει την λύση. Ακούει στο όνομα Swimply και είναι κάτι σαν Airbnb… αλλά για πισίνες.

Η έλλειψη νερού στην Καλιφόρνια ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην δημιουργία της εφαρμογής Swimply (California Pools)

Η Swimply (λογοπαίγνιο των λέξεων swim: κολυμπώ και simply: απλά), σύμφωνα με τον ιδρυτή της Μπουνίμ Λάσκιν, είναι μια «online πλατφόρμα για την κοινή χρήση πισίνας που επιτρέπει στους ανθρώπους να πληρώνουν με την ώρα και να χρησιμοποιήσουν την πισίνα κάποιου άλλου».

Κάθε πισίνα είναι και μοναδική (California Pools)

Ο Εντγκαρ Λικουιντάινο, ιδιοκτήτης σπιτιού κοντά στο Μπέβερλι Χιλς, δήλωσε στους Los Angeles Times ότι η Swimply τον βοήθησε να πληρώσει μερικά από τα έξοδα συντήρησης της πισίνας του. Η Τάνια Κάμπος, η οποία την νοίκιασε την πισίνα του κ. Λικουιντάινο για ένα πάρτι γενεθλίων, δήλωσε με νόημα ότι «δεν έχουν όλοι σπίτι στο Λος Άντζελες, πόσω μάλλον με πισίνα».

Από τη μια ξεπηδούν πίδακες νερού και από την άλλη φλόγες (California Pools)

Στο Χιούστον του Τέξας, για 45 ευρώ την ώρα, μπορείτε να νοικιάσετε μια πισίνα με καταρράκτη, διακοσμημένη με κεφάλια λιονταριών. Στο Λόκπορτ του Ιλινόι, ο ιδιοκτήτης υπόσχεται μια μοναδική ατμόσφαιρα με δάδες.

Ο κ. Λάσκιν δήλωσε ότι η ιδέα πίσω από το Swimply έχει ρίζες από την παιδική του ηλικία στο Νιου Τζέρσεϊ. Οι γονείς του και τα 11 αδέρφια του συμφώνησαν να πληρώνουν το ένα τέταρτο των λειτουργικών εξόδων της πισίνας των γειτόνων τους προκειμένου να την χρησιμοποιούν και εκείνοι.

Η εφαρμογή Swimply ξεκίνησε πέρυσι και γνωρίζει ήδη τεράστια επιτυχία. Λέτε να το δούμε και στην Ελλάδα;