463
Η πρόσοψη του κτιρίου | ΟΠΑΠ

Το νέο εντυπωσιακό κτίριο του ΟΠΑΠ

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2016, 17:46
Η πρόσοψη του κτιρίου
|ΟΠΑΠ

Το νέο εντυπωσιακό κτίριο του ΟΠΑΠ

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2016, 17:46

Οποιος περάσει με το αυτοκίνητό του από την Λεωφόρο Αθηνών δεν υπάρχει περίπτωση να μην προσέξει το εντυπωσιακό νέο ιδιόκητο κτίριο με την ταμπέλα του ΟΠΑΠ. Συγκεκριμένα στον αριθμό 112 θα χτυπάει από εδώ και στο εξής η καρδιά ολόκληρου του ομίλου. Το σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο έχει συνολικό εμβαδόν άνω των 20.000 τετραγωνικών μέτρων.

Οι υπεύθυνοι του ΟΠΑΠ υποστηρίζουν ότι το νέο σύγχρονο κτίριο ανταποκρίνεται πλήρως στις λειτουργικές ανάγκες του ομίλου και αντανακλά, καλύτερα από ποτέ την ταυτότητά του, ως μια εταιρεία ψυχαγωγίας. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι οι νέες εγκαταστάσεις προσφέρουν στους ανθρώπους της οικογένειας του ΟΠΑΠ (εργαζόμενους, πράκτορες, συνεργάτες, επισκέπτες, πελάτες) ένα ευχάριστο περιβάλλον που ενισχύει την επικοινωνία και την καλή συνεργασία ανάμεσά τους. Μάλιστα από αυτή τη σημαντική επένδυση και από την εξοικονόμηση μισθωμάτων θα προκύψουν για τον ΟΠΑΠ εξίσου σημαντικά οικονομικά οφέλη .

OPAPsHQ (1)
Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ΟΠΑΠ που αποκτά ιδιόκτητο κτίριο κεντρικών γραφείων. Ετσι, αυτή η αλλαγή έδρας αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για ολόκληρο τον όμιλο.
Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου κτιρίου συνοψίζονται παρακάτω:

  • 8 όροφοι με 12.000 τετραγωνικά μέτρα μεικτή επιφάνεια και επιπλέον 4 υπόγεια 10.000 τετραγωνικών μέτρων με 250 θέσεις στάθμευσης.
  • Εως 1000 θέσεις εργασίας με υψηλή αισθητική, εργονομία και πιστοποιημένα ποιοτικά υλικά κατασκευής
  • Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ώστε να αξιοποιούνται πλήρως όλοι οι χώροι και να μην «χάνεται» ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο
  • Πολλές αίθουσες συσκέψεων και εκπαίδευσης οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων, των συνεργατών, των πελατών, των μετόχων κλπ
  • Μοντέρνο, ευχάριστο περιβάλλον με μεγάλους χώρους εργασίας που συμβάλλουν αποτελεσματικά στη συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ όλων των μελών της οικογένειας του ΟΠΑΠ
  • Σε κάθε όροφο υπάρχει διαφορετικός χρωματικός κώδικας, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό και ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον. Ο χαρακτήρας που αποπνέει κάθε όροφος στηρίζεται στις θεματικές ενότητες που αντικατοπτρίζουν:

–   την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την ιστορική εξέλιξη του Ομίλου ανά τα χρόνια

–   την ψυχαγωγία και τα αθλήματα

–   την μεγάλη κοινωνική προσφορά

  • Εξυπνα συστήματα διαχείρισης ενέργειας και φωτισμού, αντιμετώπισης πυρκαγιάς, ασφάλειας κτιρίου, αυτοματισμό γραφείου, επικοινωνίες
  • Ηλεκτρολογικές  εγκαταστάσεις για αυτόματο έλεγχο των λειτουργιών του κτιρίου, συστήματα αυτοματισμού για έλεγχο κτιριακών εγκαταστάσεων με το διεθνές σύστημα ΒΜS (Building Management Systems)

Η ιδιωτικοποίησητου ΟΠΑΠ γύρισε σελίδα για τον οργανισμό και η απόκτηση των κτιριακών εγκαταστάσεων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της νέας του εταιρικής κουλτούρας. Παρά τον βιομηχανικό χαρακτήρα της περιοχής, έχει ήδη δημιουργηθεί εκεί μία «γειτονιά» με κάποια από τα πιο σημαντικά επιχειρηματικά σημεία-κλειδιά της Αθήνας.

Συγκεκριμένα εκτός από το κτίριο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της ασφαλιστικής εταιρίας Allianz, της μεγάλης ελληνικής καπνοβιομηχανίας Καρέλια, καθώς και γραφεία της εταιρίας τηλεπικοινωνιών WIND, της Alpha Bank και της  Εθνικής Τράπεζας. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται εστίες πολιτισμού, όπως ο χώρος της Ακαδημίας Πλάτωνος και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με πολιτιστικές δράσεις, ενδιαφέροντα μουσεία και εκθέματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News