200
|

Η γεύση (η ελληνική) δεν έχει σύνορα

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2018, 14:42

Η γεύση (η ελληνική) δεν έχει σύνορα

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2018, 14:42

Η γεύση ξεπερνά τα εθνικά σύνορα. Αυτή τη φιλοδοξία έχει το συνέδριο με αιχμή την ελληνική γεύση. Το πρώτο διεθνές συνέδριο για την ελληνική γαστρονομία (1st international Hellenic Gastronomy Conference 2018) πραγματοποιείται στις 5 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Πρόκειται για μια θεσμική καμπάνια του «Greek taste beyond borders” με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού προϊόντος και την εξάπλωση της ελληνικής γαστρονομίας παγκοσμίως.

Η καμπανια (http://www.greektastebeyondborders.com) υποστηρίζεται από έλληνες με διεθνή παρουσία και επαγγελματική δραστηριότητα, ενώ φέρει την αιγίδα των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Τουρισμού, καθώς και του Δήμου Αθηναίων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ).

Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από 50 χώρες και θα μιλήσουν εξέχουσες προσωπικότητες της παγκόσμιας γαστρονομίας. Την εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου θα κάνει ο ρώσος ειδικός σύμβουλος του παγκόσμιου δικτύου της τουριστικής γαστρονομίας Λεονίντ Γκελίμπτερμαν (Member of the Advisory Board of the UNWTO Gastronomy  Network).

Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής είναι o ιδρυτής του Estiatoria.gr Φίλιππος Κούτρας, με την ευρύτερη ομάδα υποστηρικτών του “Greek taste beyond borders” να είναι υπό διαρκή διαμόρφωση. Μεταξύ άλλων, συμμετέχουν δεθνείς σεφ όπως Ηλίας Μαμαλάκης, Νταϊάνα Κόχυλα, Κώστας Σπηλιάδης, Άρης Τσανακλίδης, Γιάννης Μπαξεβάνης, Ντίνα Νικολάου, Μάνος Μακρυγιαννάκης, Γιάννης Στανίτσας, Σταμάτης Τσίλιας, Γιάννης Σολάκης, Ζαν Λουί Καψαλάς, Διονύσης Παπανικολάου, Χρήστος Τζιέρας, Γκίκας Ξενάκης, Τάσος Ντούμας.