195
|

Ρομποτικός ακούραστος ερευνητής επιστήμονας

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2020, 15:02

Ρομποτικός ακούραστος ερευνητής επιστήμονας

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2020, 15:02

Ονομάζεται KUKA-1, και είναι ένα ρομπότ που κατασκεύασαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ. Το ρομπότ μπορεί να εκτελεί απολύτως μόνος του χωρίς καμία βοήθεια δεκάδες εργασίες μέσα σε ένα εργαστήριο αποφασίζοντας μάλιστα το ίδιο την σειρά με την οποία θα τις κάνει για να έχει καλύτερο αποτέλεσμα.

Το ρομπότ μπορεί να λειτουργεί για 21,5 ώρες και σταματά μόνο για να επαναφορτιστούν οι μπαταρίες του. Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Times το ρομπότ έχει ήδη βοηθήσει στην ανακάλυψη ενός νέου είδος καταλύτη εργαζόμενο ακατάπαυστα για οκτώ μέρες πραγματοποιώντας 688 πειράματα στα οποία ελέγχθηκαν 98 εκατ. πιθανοί συνδυασμοί χημικών συστατικών.

 Σε δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Nature» οι ερευνητές αναφέρουν ότι το ρομπότ έκανε σε μια εβδομάδα δουλειά που θα έκανε ένας φοιτητής στην διάρκεια του διδακτορικού του.

Όπως υποστηρίζουν, το KUKA-1 είναι έτοιμο να αναλάβει δράση ως μέλος ερευνητικών ομάδων προσφέροντας τις απεριόριστες δυνάμεις τους. Η ερευνητική ομάδα σχεδιάζει να κατασκευάσει άλλα δύο παρόμοια ρομπότ τα οποία προορίζονται για να αναλαμβάνουν την θέση που θα είχε σε μια ερευνητική ομάδα ένας μεταδιδακτορικός ερευνητής.