285
Μεταξύ 1962 και 1964 κατασκευάστηκαν μόλις 36 Ferrari 250 GTO | Ferrari

Πλήρωσε 44 εκατ. δολάρια για Ferrari με «μαϊμού» σασμάν

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2019, 15:40
Μεταξύ 1962 και 1964 κατασκευάστηκαν μόλις 36 Ferrari 250 GTO
|Ferrari

Πλήρωσε 44 εκατ. δολάρια για Ferrari με «μαϊμού» σασμάν

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2019, 15:40

Η Ferrari 250 GTO, κατά κοινή παραδοχή, είναι το πιο όμορφο μοντέλο στην ιστορία της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας· και το πιο ακριβό. Το 2014, ένα από τα συνολικά 36 μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί, «έπιασε» σε δημοπρασία 44 εκατ. δολάρια. Και τον Οκτώβριο του 2017, ένα άλλο πωλήθηκε στον 55χρονο συλλέκτη Γκρέγκορ Φίσκεν αντί του ιδίου ποσού.

Ομως από ό,τι φαίνεται ο Φίσκεν αγόρασε «γουρούνι στο σακί» καθώς από το αυτοκίνητο έλειπε το πρωτότυπο κιβώτιο ταχυτήτων, γεγονός που μειώνει σε μεγάλο βαθμό την αξία του.

Το κιβώτιο ταχυτήτων της Ferrari 250 GTO (Ferrari)

Εκτοτε, το «ιερό δισκοπότηρο» της αυτοκίνησης βρίσκεται στο επίκεντρο μιας δικαστικής διαμάχης μεταξύ του πωλητή Μπέρναρντ Καρλ και του αγοραστή Γκρέγκορ Φίσκεν.

Οπως αναφέρουν οι Times του Λονδίνου, ο Καρλ είχε υποσχεθεί στον Φίσκεν ότι θα προμηθευτεί το κιβώτιο ταχυτήτων από έναν πωλητή αντικών και θα του το παραδώσει στο άμεσο μέλλον.

Η εντυπωσιακή μηχανή του αυτοκινήτου (Ferrari)

Εν τέλει, οι δυο πλευρές δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν καν στο πώς θα παραδοθεί – ούτε, βέβαια, στο πόσο θα κοστίσει το χαμένο εξάρτημα. Ετσι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια, με την υπόθεση να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στον βρετανικό  Τύπο.

Αποψη του πίσω μέρους του συλλεκτικού οχήματος (Ferrari)

Από τη μια ο Φίσκεν ισχυρίζεται ότι ο Καρλ είναι ένας απατεώνας και από την άλλη ο Καρλ υποστηρίζει ότι ο Φίσκεν δεν έχει πλέον δικαιώματα στο αυτοκίνητο καθώς το έχει ήδη μεταπουλήσει. Πάντως η δίκη συνεχίζεται κανονικά με τις δυο πλευρές να παραμένουν ανυποχώρητες.

Ενα πραγματικό αριστούργημα, η Ferrari 250 GTO (Ferrari)