205
Το έργο του Μπάνκσι στο Μπέρμιγχαμ | Instagram

Η τοιχογραφία – δήλωση του Μπάνκσι για τα Χριστούγεννα

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2019, 18:21
Το έργο του Μπάνκσι στο Μπέρμιγχαμ
|Instagram

Η τοιχογραφία – δήλωση του Μπάνκσι για τα Χριστούγεννα

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2019, 18:21

Από τότε που πρωτοέκανε την εμφάνισή του, ο βρετανός καλλιτέχνης της «street art», πολιτικός ακτιβιστής και σκηνοθέτης Μπάνκσι έχει καταφέρει να αποκτήσει αμέτρητους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Το πιο πρόσφατο έργο του βρίσκεται σε ένα τοίχο στο Μπέρμιγχαμ, στο εμπορικό κέντρο όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα καταστήματα με πολύτιμους λίθους και κοσμήματα. Πρόκειται για δύο ελάφια που, αντί για το έλκηθρο του Αϊ Βασίλη, «σέρνουν» ένα παγκάκι στο οποίο κοιμάται ένας άστεγος ονόματι Ράιαν. Το βίντεο που δείχνει το έργο και τον άστεγο άντρα αναρτήθηκε στο προφίλ του καλλιτέχνη στο Instagram και έγινε αμέσως viral.

Ο Μπάνκσι , δια αυτού του τρόπου θέλησε να ευαισθητοποιήσει το κοινό γύρω από το μείζον ζήτημα , εκθειάζοντας παράλληλα την ιδιωτικότητα των ανθρώπων της πόλης: «God bless Birmigham» (Ο Θεός να ευλογεί το Μπέρμιγχαμ). «Στα 20 λεπτά που βιντεοσκοπούσαμε τον Ράιαν, περαστικοί του προσέφεραν δύο ζεστά ροφήματα, δύο σοκολάτες και έναν αναπτήρα, χωρίς να τους ζητήσει απολύτως τίποτα»!

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τότε που οι Αρχές αντιλήφθηκαν ότι ο Μπάνκσι ζωγράφισε σε έναν από τους τοίχους της πόλης, έσπευσαν να περιφράξουν τον χώρο προκειμένου να προστατεύσουν το έργο. Ωστόσο, κάποιος κατάφερε να παραβιάσει την περίφραξη και να βανδαλίσει το έργο ζωγραφίζοντας κόκκινες μύτες στα δύο ελάφια.

Δείτε το βίντεο του Banksy που έγινε viral:

View this post on Instagram

. God bless Birmingham. In the 20 minutes we filmed Ryan on this bench passers-by gave him a hot drink, two chocolate bars and a lighter – without him ever asking for anything.

A post shared by Banksy (@banksy) on

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...