237
Νέα Υόρκη, 1956. Στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «The Ed Sullivan Show» ο Ελβις Πρίσλεϊ δέχεται το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδος | Getty / CBS Photo Archive

Οταν ο Ελβις Πρίσλεϊ εμβολιάστηκε μπροστά στις κάμερες

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2021, 23:00
Νέα Υόρκη, 1956. Στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «The Ed Sullivan Show» ο Ελβις Πρίσλεϊ δέχεται το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδος
|Getty / CBS Photo Archive

Οταν ο Ελβις Πρίσλεϊ εμβολιάστηκε μπροστά στις κάμερες

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2021, 23:00

Τι θαυμάσια ιδέα είχε η κυβέρνηση Μπάιντεν, έγραψε η Corriere della Sera, να ζητήσει βοήθεια από διασήμους, καλλιτέχνες ιδίως και περσόνες των σόσιαλ μίντια, ώστε να προωθήσει με τον καλύτερο τρόπο την εκστρατεία υπέρ του μαζικού εμβολιασμού.

Τώρα ειδικά, που οι σκεπτικιστές ή και αρνητές του εμβολιασμού έχουν πληθύνει. Τους φανατικούς καμιά καμπάνια δεν θα πείσει βέβαια, ωστόσο υπάρχει ένα κοινό ευεπίφορο στην πειθώ.

Για να επικοινωνήσει με τα παιδιά, σχολίασαν οι Ιταλοί, ο Μπάιντεν έχει επιστρατεύσει «ινφλουένσερ» και σταρ του TikTok, αφού αυτός ο ίδιος γνωρίζει πόσο σημαντικός είναι ο επηρεασμός των παιδιών από δημοφιλείς χαρακτήρες της σόου μπιζ.

Γεννημένος το 1942, ο νυν πρόεδρος ήταν έφηβος όταν ο τότε πρόεδρος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ κινητοποίησε τον πιο διάσημο άνδρα των ΗΠΑ, τον τραγουδιστή Ελβις Πρίσλεϊ, αναφορικά με μία σημαντική εκστρατεία εμβολιασμού: εκείνη κατά της πολιομυελίτιδας.

Το 1955 η πολιομυελίτιδα είχε ηδη προσβάλει 60.000 παιδιά στις ΗΠΑ. Την επόμενη χρονιά είχε αρχίσει η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της αρρώστιας. Ενήλικες και παιδιά εμβολιάζονταν, αλλά με μικρά ποσοστά, ιδίως στα παιδιά.

Ο Πρίσλεϊ ήταν τότε είδωλο της νεολαίας και μάγευε το κοινό με τις εμφανίσεις του στην TV, στο «Ed Sullivan Show», το οποίο παρακολουθούσαν εκατομμύρια τηλεθεατές.

Ο Πρίσλεϊ μία φορά εμφανίστηκε εκεί όχι με τον συνηθισμένο τρόπο του: δεν τραγούδησε, αλλά εμβολιάστηκε. Ολοι είδαν τον γιατρό να του κάνει την ένεση με τη δόση του εμβολίου. Και έξι μήνες αργότερα τα παιδιά ήταν εμβολιασμένα σε ποσοστό 80%.

Ηταν μεγάλη η συμβολή του καλλιτέχνη στο εμβολιαστικό πρότζεκτ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News