307
Πολίτες στη Βρετανία αναμένουν στη σειρά για να εμβολιαστούν | REUTERS/Henry Nicholls

Βρετανία: Ξεκινά η χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου για να προλάβουν τα… Χριστούγεννα

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2021, 15:43
Πολίτες στη Βρετανία αναμένουν στη σειρά για να εμβολιαστούν
|REUTERS/Henry Nicholls

Βρετανία: Ξεκινά η χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου για να προλάβουν τα… Χριστούγεννα

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2021, 15:43

Ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό θα διατεθούν σε 32 εκατομμύρια πολίτες στη Βρετανία στις αρχές Σεπτεμβρίου, με περίπου 2.000 φαρμακεία να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, όπως γράφει η βρετανική Telegraph.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, το πρόγραμμα των ενισχυτικών, τρίτων δόσεων, σχεδιάζεται να ξεκινήσει την 6η Σεπτεμβρίου και να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του Δεκεμβρίου, αν όλα πάνε σύμφωνα με όσα προβλέπει το σχέδιο.

Η Βρετανία αποφάσισε να προχωρήσει προληπτικά στο εν λόγω μέτρο, με τον φόβο ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων μπορεί να μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Σε αυτή τη φάση του εμβολιαστικού προγράμματος, τα φαρμακεία θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, καθώς θα μπορούν οι πολίτες να προσέρχονται και να εμβολιάζονται, ίσως και χωρίς ραντεβού.

Ετσι, οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θα μπορούν να επικεντρωθούν στους ασθενείς και την έρευνά τους, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας.

Την τρίτη δόση θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν σε πρώτη φάση όλοι όσοι είναι άνω των 50 ετών, καθώς και άτομα ανοσοκατεσταλμένα.

Το νέο εμβολιαστικό πρόγραμμα της τρίτης δόσης αναμένεται να ξεκινήσει στις 6 Σεπτεμβρίου και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το πλάνο της κυβέρνησης, ώστε όλοι όσοι διατρέχουν κίνδυνο βαριάς νόσησης ή θανάτου από τη λοίμωξη Covid, να μπορέσουν να γιορτάσουν χωρίς προβληματα τα φετινά Χριστούγεννα.

Μάλιστα, υπάρχει η πρόταση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού τη Βρετανίας, η ενισχυτική δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό να γίνεται μαζί με τη μία δόση του εμβολίου της γρίπης, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Ωστόσο, αυτό θα κριθεί περισσότερο από τις τελικές κλινικές δοκιμές για την ενισχυτική δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, όπως αναφέρει η Telegraph.

Υπενθυμίζεται ότι στο Ισραήλ έχει ξεκινήσει η χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό και χορηγήθηκε συμβολικά για πρώτη φορά στον πρόεδρο της χώρας Ισαάκ Χέρτσογκ (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...