423
Η Μπελτράν σε φωτογραφία από τη σύλληψή της στο Μεξικό το 2007 | EPA/STR

Ο θηλυκός «Τσάπο» μήνυσε το Netflix και θέλει αποζημίωση

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2022, 10:41
Η Μπελτράν σε φωτογραφία από τη σύλληψή της στο Μεξικό το 2007
|EPA/STR

Ο θηλυκός «Τσάπο» μήνυσε το Netflix και θέλει αποζημίωση

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2022, 10:41

Η Μεξικανή Σάντρα Αβιλα Μπελτράν είναι μία σκληρή γυναίκα με ενδιαφέρον ποινικό μητρώο, η οποία τώρα, στα 61 χρόνια της, θέλει να το εκμεταλλευτεί στο πλαίσιο της νομιμότητας. Ετσι, σε μία απροσδόκητη κίνηση όπως έγραψε η Corriere della Sera, άσκησε αγωγή κατά του Netflix επειδή λανσάρισε τη σειρά «Queen of the South» χωρίς τη συγκατάθεση της Μπελτράν. Η σειρά, βέβαια, έχει σαν θέμα της τη ζωή της εν λόγω κακοποιού. Μάλιστα ο δικηγόρος της Μπελτράν δήλωσε ότι αποζημίωση θα ζητηθεί και από το ισπανόφωνο δίκτυο Telemundo το οποίο προβάλλει τη σειρά.

Η Μπελτράν σε φωτό του Facebook

Η Μπελτράν διατείνεται ότι είναι διάσημη στην πραγματικότητα και ότι δεν χρειάζεται καμία τηλεοπτική σειρά για να δοξαστεί περαιτέρω. Και η Corriere σημείωσε ότι όντως έχουν γραφεί τραγούδια για αυτήν, ιστορίες και λαϊκά παραμύθια.

Στον κανονικό κόσμο η Μπελτράν είναι ανιψιά του μαφιόζου Μιγκέλ Φελίξ Γκαγιάρντο, χήρα δύο διεφθαρμένων πρακτόρων της δίωξης ναρκωτικών –οι τύποι, σημειωτέον, σκοτώθηκαν σε ενέδρες–, συνεργάτρια των κολομβιανών καρτέλ και δη του «κάπο» Χουάν Ντιέγκο Εσπινόζα.

Πιάστηκε από τους Μεξικανούς το 2007, κατόπιν εξεδόθη στις ΗΠΑ όπου συνεργάστηκε με τη δίωξη ναρκωτικών και το δικαστικό σύστημα. Οι Αμερικανοί τη φυλάκισαν μερικά έτη και την έστειλαν πίσω στην πατρίδα της το 2015. Οι συμπατριώτες της τη συνέλαβαν εκ νέου, τη φυλάκισαν και αυτοί, και τελικά την απελευθέρωσαν το 2015. Ο ιταλός συντάκτης Γκουίντο Ολίμπιο έγραψε ότι δεν τα κατάφερε και άσχημα τελικά, ύστερα απ’ όσα έκανε με τη διακίνηση της κολομβιανής κοκαΐνης και ότι ούτως ή άλλως είχε δύσκολη ζωή ως γυναίκα σε έναν κόσμο φαλλοκρατών κακοποιών.

H Μπελτράν στάλθηκε πακέτο από τις ΗΠΑ στο Μεξικό το 2013. Σε αυτό το ενδιαφέρον καρέ παρατηρούμε ότι τα πρόσωπα των αστυνομικών, τόσο των Αμερικανών όσο και των Μεξικανών, αλλά και των φωτογράφων ακόμη, είναι «σβησμένα» για ευνόητους λόγους…/ EPA/PGR

Από τις υπόλοιπες πληροφορίες που διάνθισαν το ιταλικό ρεπορτάζ αξιομνημόνευτο είναι το μπότοξ κατά τη διάρκεια της φυλάκισής της στο Μεξικό, αλλά και η υποτιθέμενη οριστική αποστρατεία της από το ενεργό έγκλημα με απόσυρση στην Γκουανταλαχάρα. Ωστόσο η γυναίκα-θρύλος του μεξικανικού υποκόσμου φιγουράρει στα σόσιαλ μίντια, όπως στο TikTok και στο Facebook, όπου ανεβάζει πλήθος φωτογραφιών της και δρέπει likes.

Ο Ολίμπιο έκλεισε το σημείωμά του ως εξής: «Δεν αποκλείεται να σκέφτεται κάποια εμπορική επιχείρηση, ίσως προϊόντα με το όνομά της. Και αν χρησιμοποιήσει τη δικαστική μάχη κατά του Netflix για να προωθήσει την εικόνα της, σίγουρα θα κατακτήσει τίτλους πολύ πέρα ​​από τα σύνορα του Μεξικού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News