526
| Flickr

Νοέμβριος 2016: Ατζέντα πολιτισμού στα Public

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2016, 14:40

Νοέμβριος 2016: Ατζέντα πολιτισμού στα Public

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2016, 14:40

Περισσότερες από 130 εκδηλώσεις πολιτισμού και δημιουργικών εργαστηρίων θα λάβουν χώρα αυτόν τον Νοέμβριο στα Public. Ολες δωρεάν και με στόχο να καλύψουν όσο τον δυνατόν πιο ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων και ηλικιών. Αναλυτικότερα:

  • 66 συζητήσεις και παρουσιάσεις βιβλίων
  • 2 θεματικές ενότητες για το Δοκίμιο και τη Λογοτεχνία
  • 2 Λογοτεχνικοί Περίπατοι
  • 2 εργαστήρια δημιουργικής γραφής για παιδιά, και 1 για ενήλικες
  • 7 πρωτότυπα εργαστήρια STEAM
  • 52 παιδικές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με θέματα όπως τα επιτραπέζια, η επιστήμη και η γεωγραφία

Ενδεικτικά αυτόν τον μήνα παρουσιάζουν τα βιβλία τους ο καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας Θάνος Βερέμης, ο ποιητής και στιχουργός Μάνος Ελευθερίου, η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα Ξένια Καλογεροπούλου, οι συγγραφείς Αύγουστος Κορτώ, Θεοδόσης Μίχος, Άρης Σφακιανάκης και Πέτρος Τατσόπουλος καθώς και η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρούκ. Επίσης το νέο βιβλίο μαγειρικής του θα παρουσιάσει ο γνωστός τηλεοπτικός σεφ, Άκης Πετρετζίκης.

Παράλληλα συνεχίζονται και οι θεματικές συζητήσεις για το Δοκίμιο με τον ποιητή, Χάρη Βλαβιανό.

Όπως συνεχίζονται και οι θεματικές συζητήσεις με τον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά και τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη. Τώρα όμως αυτές θα γίνουν πιο προσωπικές, με έναν καλεσμένο, κάθε φορά, ο οποίος θα κατευθύνει το θέμα της εκδήλωσης. Πρώτος καλεσμένος σε αυτόν τον νέο κύκλο είναι ο διεθνώς διακεκριμένος θεωρητικός φυσικός Δημήτρης Νανόπουλος.

PUBLIC ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ομως αυτόν τον Νοέμβριο, τα Public θα έχουν και… πολιτικούς καλεσμένους. Σημαντικά πρόσωπα της ελληνικής πολιτικής σκηνής θα μιλήσουν σε δύο παρουσιάσεις βιβλίων, με θέμα τον πολιτικό βίο στη χώρα μας. Το ένα το έχει γράψει ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας Γιώργος Παγουλάτος και το άλλο, ο βουλευτής νομού Ροδόπης και πρώην υπουργός, Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

Και επειδή η φιλοσοφία γεννήθηκε στην Ελλάδα και επειδή όπως κάθε χρόνο, την 3η Πέμπτη του Νοεμβρίου γιορτάζει όλος ο κόσμος της Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας, ειδικά εκείνη την ημέρα (21/11) τα Public διοργανώνουν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, με διακεκριμένους καθηγητές του τομέα, για το πώς μπορούμε να φέρουμε τη φιλοσοφία πίσω στη ζωή μας, τώρα που τη χρειαζόμαστε περισσότερο.

Επιπλέον, αυτόν τον Νοέμβριο, τα Public προσκαλούν δύο παγκοσμίου φήμης ξένους συγγραφείς για συζήτηση με το ελληνικό κοινό.

Πιο συγκεκριμένα, ο πολυβραβευμένος, Νορβηγός, Lier Jorn Horst θα μιλήσει για το νέο αστυνομικό μυθιστόρημά του και η βρετανίδα Βικτόρια Χίσλοπ θα παρουσιάσει το νέο δικό της που εμπνεύστηκε από την Ελλάδα. Αμφότεροι θα υπογράψουν τα βιβλία τους τη μέρα της παρουσίασης.

Κι επειδή οι βόλτες πάντα είναι ωραίες, τα Public αυτόν τον μήνα διοργανώνουν μία λογοτεχνική περιήγηση στην Αθήνα και άλλη μία στη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα, η ξενάγηση θα γίνει στο κέντρο, στα χνάρια του ποιητή Αντώνη Σαμαράκη. Στη Θεσσαλονίκη οδηγός θα είναι το βιβλίο του Σάκη Σερέφα «Eδώ τόποι βίας στη Θεσσαλονίκη».

Και τι γίνεται με τα παιδιά; Φυσικά και δεν μπορούν να λείπουν από κανένα πρόγραμμα πολιτισμού. Αυτόν τον μήνα λοιπόν, τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν σε δύο εργαστήρια δημιουργικής γραφής με τον φιλόλογο και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Διονύση Λεϊμονή με θέμα «Τι είναι Λαϊκό Παραμύθι». Επίσης, μπορούν να λάβουν μέρος σε 52 ακόμα παιδικές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις στα Public σε όλη την Ελλάδα με επιτραπέζια παιχνίδια, και θέματα όπως η γεωγραφία και η επιστήμη. Τέλος συνεχίζονται και τα παιδικά εργαστήρια STEAM με 7 διαφορετικές διοργανώσεις για τη ρομποτική, την αρχιτεκτονική και την τέχνη.

Είτε όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων στο blog.public.gr

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News