474
| ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ βοηθά το έξυπνο επιχειρείν

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2016, 16:57

Ο ΟΠΑΠ βοηθά το έξυπνο επιχειρείν

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2016, 16:57

Αυξάνεται σε καθημερινή βάση ο αριθμός των αιτήσεων από επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ» και να  επωφεληθούν λαμβάνοντας στρατηγική καθοδήγηση, πρόσβαση σε επενδύσεις και δανεισμό, ακόμη και προοπτικές σε διεθνείς αγορές.

Το πρόγραμμα που υλοποιείται στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ, «τρέχει» από τα τέλη Σεπτεμβρίου και η υποβολή αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 4 Νοεμβρίου. Ολες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στο somethingbetter.gr έως την Παρασκευή 04/11/2016 (ώρα λήξης- 12:00 το βράδυ).

Ποιες επιχειρήσεις  μπορούν να υποβάλουν αίτηση;

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε κλάδους στους οποίους η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως τουρισμός, αγροτική παραγωγή, βιομηχανία τροφίμων και ποτών αλλά και σε κλάδους με προοπτική ανάπτυξης, όπως οι νέες τεχνολογίες.

Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν οικονομική δραστηριότητα, η οποία μεταφράζεται σε ετήσιο κύκλο εργασιών μεταξύ €100.000 και €50 εκατομμυρίων και μέχρι 250 εργαζόμενους.

Τα οφέλη του προγράμματος

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη-κυβερνητικό οργανισμό Endeavor, θα έχουν πρόσβαση σε δεδομένα και πληροφορίες καθώς και σε ένα σημαντικό επιχειρηματικό δίκτυο. Στόχος να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να εξελιχθούν σε μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις που καινοτομούν, εξάγουν, αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους και κατ’ επέκταση δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Οι άξονες που θα υποστηριχθούν μέσω του προγράμματος είναι:

  • προοπτικές σε διεθνείς αγορές
  • πρόσβαση σε επενδύσεις και δανεισμό
  • στρατηγική καθοδήγηση σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, branding και επικοινωνίας.

Ειδικότερα, ανά άξονα:

1.Στρατηγική Καθοδήγηση

Το πρόγραμμα του ΟΠΑΠ δίνει στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις προτεραιότητές τους με ένα δίκτυο επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών.

Θα τους προσφέρουν καθοδήγηση σε βασικούς άξονες δράσης κάθε επιχείρησης, όπως η στρατηγική, οικονομική και λειτουργική διαχείριση, η διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού, το Marketing και οι πωλήσεις, το branding και η επικοινωνία, μέσω μιας σειράς εκπαιδευτικών εργαστηρίων και συναντήσεων.

2.Πρόσβαση σε επενδύσεις και δανεισμό

Μέσω του προγράμματος «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ», οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο επενδυτών και, σε συνεργασία με κορυφαίο τραπεζικό ίδρυμα, θα έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν πιθανές επιλογές χρηματοδότησης και δανεισμού.

3.Προοπτικές σε διεθνείς αγορές

Μέσα από την επαφή τους με έμπειρα στελέχη της αγοράς, οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για διεθνή επέκταση, θα ενημερωθούν πλήρως για τις αγορές που τους ενδιαφέρουν προκειμένου να σχεδιάσουν ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό πλάνο για την περαιτέρω επέκταση της δραστηριότητάς τους.

Κριτήρια επιλογής

Η επιλογή των επιχειρήσεων θα γίνει με βάση μια σειρά ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων που αφορούν τόσο στην επιχείρηση (κλάδος, μέγεθος, καινοτομία και επιχειρηματικό μοντέλο, προοπτική ανάπτυξης) όσο και στον ίδιο τον επιχειρηματία.

Πληροφορίες

Μπείτε στον ιστότοπο εταιρικής υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ και δείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τα κριτήρια, τη διαδικασία υποβολής αίτησης, επιλογής, συμμετοχής καθώς και το χρονοδιάγραμμα του Προγράμματος «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News