203
Γενικά τα μεγάλα ψάρια γίνονται σούπα ή ψητά, τα μικρά μαγειρεύονται με διάφορους τρόπους | Shutterstock

Ψαροφαγία, παραδοσιακές συνταγές από όλη την Ελλάδα/ 2

Κική Τριανταφύλλη 14 Ιουλίου 2017, 12:26
Γενικά τα μεγάλα ψάρια γίνονται σούπα ή ψητά, τα μικρά μαγειρεύονται με διάφορους τρόπους | Shutterstock

Ψαροφαγία, παραδοσιακές συνταγές από όλη την Ελλάδα/ 2

Κική Τριανταφύλλη 14 Ιουλίου 2017, 12:26

 

2. Ψάρι με κολοκύθια, της κρητικής κουζίνας

(540 θερμίδες/μερίδα)

psari_kolokythia-640-400
Ψάρι με κολοκύθια [Κρητική παραδοσιακή κουζίνα, το θαύμα τη κρητικής διατροφής]

Ο ορισμός της Μεσογειακής διατροφής. Πλούσιο πιάτο σε αντιοξειδωτικά και καροτενοειδή που μάλιστα η απορρόφησή τους ενισχύεται, καθώς τα λιπαρά των ψαριών και το ελαιόλαδο φροντίζουν γι αυτό. Επίσης, το κολοκύθι αυξάνει την περιεκτικότητα του πιάτου σε φυτικές ίνες και βιταμίνες A και C.

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρια (σκάροι, φαγκρί, σφυρίδα, συναγρίδα, κλπ)
  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • ½ κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ½ ποτήρι λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Πλένομε τα κολοκύθια, τα χαράζομε και τα αλατίζουμε. Καθαρίζουμε και αλατίζουμε το ψάρι. Τηγανίζουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια. Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα ταψί, τοποθετούμε στη μέση το ψάρι και γύρω-γύρω τα κολοκύθια. Στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε λίγο το κρεμμύδι και τις ντομάτες και περιχύνομε με τη σάλτσα αυτή το ψάρι και τα κολοκύθια. Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και λίγο πιπέρι και ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα περίπου.

*Από το βιβλίο «Κρητική παραδοσιακή κουζίνα, το θαύμα τη κρητικής διατροφής», της Μαρίας και του Νίκου Ψιλάκη

Δείτε τη συνέχεια:

3. Καλαμαράκια με πλιγούρι, της Θράκης →

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...