453
| Η εικόνα της τεράστιας αποθήκης με τα αυτοκίνητα της συλλογής

«Κοσμήματα» στη σκόνη – η αποκάλυψη

Γιάννης Κωνσταντόπουλος Γιάννης Κωνσταντόπουλος 13 Σεπτεμβρίου 2021, 15:45

«Κοσμήματα» στη σκόνη – η αποκάλυψη

Γιάννης Κωνσταντόπουλος Γιάννης Κωνσταντόπουλος 13 Σεπτεμβρίου 2021, 15:45

Κάποιος παθιασμένος φίλος των αυτοκινήτων είχε συγκεντρώσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 174 μοναδικά αυτοκίνητα σε έναν παλιοκαιρισμένο, μεγάλων διαστάσεων (45.000 τ.μ.) χώρο, στο Tότεναμ, στο Βόρειο Λονδίνο.

Υπέροχα «κοσμήματα» που διατρέχουν δεκαετίες της αυτοκίνησης – για ορισμένα μοντέλα, μέχρι και το 1940. Ανάμεσά τους, διάφορες Mercedes 350SL, ένα Nissan 300ZX του ’89, μία BMW 635CSi, μία Porsche 911 του ’73, κλασικά Mini αλλά και ένα σχετικά δυσεύρετο MG MGA του 1960. Πολλά, διάφορα και ωραία που πλέον έχουν αποκτήσει αξία στη χρηματιστηριακή αγορά κλασικού και βίντατζ αυτοκινήτου.

Μία Porsche 911 του 1973

Κάποιοι που επισκέφτηκαν το χώρο είπαν πως «δεν έχουν ποτέ δει κάτι παρόμοιο στη ζωή τους» και ελάχιστοι φαίνεται να είχαν γνώση της συγκεκριμένης συλλογής. Τα αυτοκίνητα είναι το ένα δίπλα στο άλλο, κυριολεκτικά μέσα στη σκόνη. Θα μπορούσες να το πεις και ως ένα ρομαντικό γκαράζ.

Κάποιο από τα σχετικά πιο πρόσφατα Land Rover

Πάντως όλα, λέγεται, πως μεταφέρθηκαν εκεί χωρίς να χρειαστεί να φορτωθούν και δουλεύουν κανονικά. Τώρα το πόσο «κανονικό» μπορεί να έχει καταλήξει να ‘ναι ένα αυτοκίνητο με δέκα χρόνια ακινησίας αποτελεί ένα άλλο θέμα, αλλά μ’ αυτό ας ασχοληθούν οι ενδιαφερόμενοι.

Η υπέροχη BMW 635CSi του 1989.

Για την ώρα, πάντως, ένας 35χρονος εκπρόσωπος του άγνωστου συλλέκτη ανακοίνωσε πως εκπροσωπεί τη βούλησή του να πουληθούν τα αυτοκίνητα σε δημοπρασία μέσω διαδικτύου. Σύμφωνα με τη δήλωσή του, η απόφαση ελήφθη καθώς το τοπικό συμβούλιο, στο οποίο ανήκει ιδιοκτησιακά ο χώρος, θα χρειαστεί στο εξής τη συγκεκριμένη αποθήκη.

Πλέον έχουν αλλάξει τα πράγματα στο Λονδίνο και δεν είναι εύκολο να βρεθεί μίας ανάλογης έκτασης αποθήκη στη βρετανική πρωτεύουσα, οπότε πάρθηκε η απόφαση για τον ύστατο αποχωρισμό.

Μία κλασική Mercedes Pontón 200 του ’57

Ο αγνώστων στοιχείων επιχειρηματίας ξεκίνησε να διαμορφώνει τη συλλογή του μόλις πριν δέκα χρόνια παρατηρώντας πόσο ανεβαίνουν οι τιμές της Mercedes SL, της επονομαζόμενης ‘’Pagoda’’, και εκτιμώντας ότι θα ήταν, συνολικά, μία καλή επένδυση παράλληλα με το προσωπικό του πάθος.

Το σκονισμένο κόκπιτ ενός MG MGA του ’60

Το παλαιότερο αυτοκίνητο είναι ένα MG του ’48, ήδη υπάρχουν περίπου πενήντα ενδιαφερόμενοι για κάθε αυτοκίνητο της συλλογής και η συνολική αξία των τετράτροχων «ευρημάτων» ανέρχεται στο ύψος των 1 εκατ. λιρών με τη δημοπρασία να έχει προγραμματιστεί μέσω της ‘’London Barn Finds’’. Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Μία Mercedes 220E

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News