464
Σύνθεση φωτογραφιών από το Ημερολόγιο της Pirelli για το έτος 2023 | Pirelli

Ημερολόγιο Pirelli 2023 με Ασλεϊ Γκράχαμ και Μπέλα Χαντίτ

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2022, 10:01
Σύνθεση φωτογραφιών από το Ημερολόγιο της Pirelli για το έτος 2023
|Pirelli

Ημερολόγιο Pirelli 2023 με Ασλεϊ Γκράχαμ και Μπέλα Χαντίτ

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2022, 10:01

«Εχω κουράγιο, είμαι λαμπρή και όμορφη. Αυτό το μάντρα το λέω στον εαυτό μου εδώ και καιρό, από τα 12 χρόνια μου». Η Ασλεϊ Γκράχαμ, το μοντέλο με τις πλούσιες καμπύλες και συγχρόνως ακτιβίστρια υπέρ της «συμπεριληπτικότητας», διαθέτουσα 19 εκατομμύρια «ακολούθους» στο Instagram, είναι μία από τις «μούσες» του Ημερολογίου Pirelli 2023 που επιμελήθηκε η αυστραλή φωτογράφος Εμα Σάμερτον.

Το ημερολόγιο παρουσιάστηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Pirelli Hangar Bicocca, στο Μιλάνο. Η Corriere della Sera παρουσίασε με τη σειρά της την είδηση.

Η Ασλεϊ Γκράχαμ λέει στον καθρέφτη της ότι «έχει κουράγιο, είναι λαμπρή και όμορφη»

Σήμερα, η Γκράχαμ είναι 35 χρόνων και σε δύο δεκαετίες είδε τον κόσμο της μόδας να κάνει επανάσταση, υιοθετώντας αισθητικούς κώδικες που κάποτε δεν επιτρεπόταν, έγραψε το ιταλικό φύλλο. «Μερικές φορές νομίζω ότι οι σχεδιαστές στέλνουν μεν γυναίκες σαν εμένα στην πασαρέλα, όμως μετά την επίδειξη παράγουν ενδύματα για γυναίκες διαφορετικές από εμένα [σ.σ.: εννοεί ότι οι μόδιστροι βγάζουν στην πασαρέλα plus size γυναίκες, ώστε να είναι εντάξει με την πολιτική ορθότητα, όμως κατόπιν, για να κάνουν και ταμείο στη λιανική, ράβουν για λεπτές]. Οσες δεν αισθάνονται άνετα με το σώμα τους πρέπει να λένε καθημερινώς, κοιτώντας τον καθρέφτη τους: ‘‘Εχω κουράγιο, είμαι λαμπρή και όμορφη’’».

Το top model Μπέλα Χαντίτ

Αυτό το μάντρα του καθρέφτη περιγράφει τη φιλοσοφία της φωτογράφισης, εξήγησε η Corriere, η οποία θέλει να είναι ένα μανιφέστο της σύγχρονης εποχής, να καλύπτει τις αλλαγές που επήλθαν στην κοινωνία και στη μόδα. «Love Letters to the Muse» τιτλοφορείται το φωτογραφικό πρότζεκτ της Pirelli: το μάτι μπορεί να απολαύσει τις «υπερήφανες καμπύλες» της Γκράχαμ, αλλά και σώματα γυναικών με αναπηρία, όπως της Λόρεν Βάσερ, μιας κοπέλας που έχασε το πόδι της. Τα ονόματα των μοντέλων που πόζαραν: Σάσα Πιβοβάροβα, Εμιλι Ρατατζκόφσκι, Κάρι Κλος, Αντβόα Αμποά, Αντούτ Ακτες, Χε Κονγκ, Κάρε Ντελεβίν, Μπέλα Χαντίτ, Πρέσιους Λι, Λίλα Μος, Κάγια Γουίλκινς, Γκίνεβερ φαν Ζίνους.

Πόζες της Κάρα Ντελεβίν
Γυναίκες εμπνέουν γυναίκες

«Θέλησα το ημερολόγιο να γίνει πλατφόρμα που θα επιτρέψει σε αυτές τις γυναίκες να γίνουν πηγή έμπνευσης για άλλες» είπε η φωτογράφος στην Corriere. Με πόζες τραβηγμένες μεταξύ Νέας Υόρκης και Λονδίνου, το νέο καλαντάρι δίνει ξεχωριστό στίγμα. Ο αισθησιασμός ορισμένων φωτογραφιών είναι ήπιος. Το Ημερολόγιο ενθουσίασε τον CEO της Pirelli, Μάρκο Τρονκέτι Προβέρα, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Το νέο ημερολόγιό μας γεννήθηκε αμέσως μετά την πανδημία, όταν αναζητούσαμε το όνειρο. Η Εμα γεφυρώνει το αληθινό και το εξωπραγματικό, και οι γυναίκες που διάλεξε αποδεικνύουν την ικανότητά της να βλέπει τους ανθρώπους από διαφορετική οπτική γωνία».

Η Εμιλι Ρατατζκόφσκι

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News