351
|

Ο Μακρόν και πώς πουλάει τα γαλλικά αυτοκίνητα

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2017, 19:21

Ο Μακρόν και πώς πουλάει τα γαλλικά αυτοκίνητα

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2017, 19:21

«Vive Macron» αναφωνεί ο κόσμος του αυτοκινήτου – και όχι μόνο η PSA (ο γαλλικός όμιλος της Peugeot, της Citroën και της DS). Διότι ο Μακρόν είναι ο πρώτος ηγέτης χώρας ο οποίος στηρίζει τόσο ένθερμα μια – εθνική- αυτοκινητοβιομηχανία. Και κατά μερικούς ανοίγει τον δρόμο και σε άλλους ευρωπαίους ηγέτες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να δώσουν μια καλή ώθηση στις βιομηχανίες της χώρας τους.

Ο Μακρόν όχι μόνο επέλεξε να εμφανιστεί την τελετή εγκατάστασής του στο προεδρικό μέγαρο με ένα γαλλικό αυτοκίνητο αλλά διάλεξε και ένα πρωτοεμφανιζόμενο μοντέλο: μία DS 7 Crossback, όχημα που ακόμα δεν έχει βγει στην αγορά ενώ συμβολίζει τη μεγάλη επιστροφή της DS την οποία επιχειρεί ο όμιλος PSA.

Ετσι για την πρώτη του εποχούμενη εμφάνισή του ως πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας ο Εμανουέλ Μακρόν χρησιμοποίησε ένα όχημα- σύμβολο: μία «προεδρική» DS 7 Crossback ειδικά διαμορφωμένη για αυτόν, με ειδική οροφή που ανοίγει ώστε να μπορέσει να χαιρετίσει τους Γάλλους που τον ανέμεναν στα Ηλύσια Πεδία.

Καλύτερη διαφήμιση δεν θα περίμεναν οι γάλλοι κατασκευαστές και έσπευσαν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς» εξήγησαν από την DS «που η 7 Crossback επιλέχθηκε από τον νέο πρόεδρο για την τελετή εγκατάστασής του, για να διασχίσει τους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας λίγους μήνες πριν από το ντεμπούτο του οχήματος στην αγορά. Είναι τιμή για μία μάρκα που συμβολίζει τη γαλλική τεχνογνωσία και την καινοτομία».

Το εύρημα ήταν επιτυχές: δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αναρωτήθηκαν ποιο ήταν το άγνωστο SUV πάνω στο οποίο βρισκόταν ο Μακρόν. Το μοντέλο πρόκειται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2017 ή αρχές του 2018. Μηχανικοί και ειδικοί τεχνίτες της εταιρείας δούλεψαν σκληρά για να ετοιμάσουν το όχημα και να το διαμορφώσουν ειδικά για τον γάλλο πρόεδρο. Πολλές από τις αλλαγές αφορούσαν κανόνες ασφαλείας που ένα προεδρικό όχημα πρέπει να ακολουθεί και προφανώς παρέμειναν μυστικές.  Το κέλυφος ήταν σκούρο μπλε, η κινούμενη οροφή φτιαγμένη με ακρίβεια για αυτόν, ενώ το όχημα φέρει το έμβλημα «République Française» και διαθέτει υποδοχή για τη σημαία. Το εσωτερικό είναι καλυμμένο με δέρμα Art Leather μαύρο.

Για όσους ενδιαφέρονται η τιμή αγοράς αναμένεται να κινηθεί γύρω στις 50.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News