686
|

Ανακαλύπτοντας τη Νο 1 ελληνική streaming υπηρεσία

Avatar Advertorial 18 Μαρτίου 2021, 13:05

Ανακαλύπτοντας τη Νο 1 ελληνική streaming υπηρεσία

Avatar Advertorial 18 Μαρτίου 2021, 13:05

Η Νέα COSMOTE TV, συστήθηκε πριν από έναν χρόνο στο κοινό με καινοτόμα χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Τα δύο αυτά στοιχεία ήταν αρκετά, για να την κατατάξουν στην κορυφή ανάμεσα στις ελληνικές streaming υπηρεσίες. Ήδη πρόσβαση σε αυτή έχουν περισσότερα από 240.000 νοικοκυριά.

Η υπηρεσία βασίστηκε στην τεχνολογική πλατφόρμα Comcast Technology Solutions. Τη συνέχεια όμως ανέλαβαν οι άνθρωποι της COSMOTE TV, οι οποίοι, έχοντας κατάλληλη τεχνογνωσία, υλοποίησαν μια υπερσύγχρονη αρχιτεκτονική. Το έργο διήρκεσε δύο χρόνια και απαιτούσε τη δημιουργία ομάδων από πολλές λειτουργίες της εταιρείας και εξωτερικούς συνεργάτες. Βασικό συστατικό στη διαδικασία υλοποίησης, η χρήση των τελευταίων cloud τεχνολογιών, που τους διασφαλίζει ότι θα μπορούν να «χτίζουν» συνεχώς πάνω στην υπηρεσία, να τη βελτιώνουν και να την εξελίσσουν οποιαδήποτε στιγμή.

Οι άνθρωποι της Νέας COSMOTE TV*
Η καλύτερη εμπειρία θέασης με σύμμαχο την καινοτομία

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της Νέας COSMOTE TV είναι η εύκολη και γρήγορη εύρεση περιεχομένου, μέσω προτάσεων, που ταιριάζουν στις προτιμήσεις και στις συνήθειες του κάθε θεατή. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες απολαμβάνουν την πλέον προσωποποιημένη εμπειρία θέασης, βρίσκοντας αυτό που τους ταιριάζει σε όλες τις κατηγορίες προγράμματος (ταινίες, αθλητικά, σειρές, ντοκιμαντέρ, παιδικά). Οι άνθρωποι της COSMOTE TV εξέλιξαν μάλιστα τη συγκεκριμένη δυνατότητα, εντάσσοντας στο ίδιο μενού προτάσεις από live και on demand περιεχόμενο.

«Ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα της νέας COSMOTE TV, που συνέπεσε με την πρωτόγνωρη συγκυρία της Covid-19 εποχής και είχε ως αποτέλεσμα την εξαιρετικά σημαντική άνοδο της συνολικής τηλεθέασης, η οικιακή ψυχαγωγία βρίσκεται «στα καλύτερα της». Ο φιλικός σχεδιασμός της εφαρμογής προσαρμόζεται στα viewing habbits του συνδρομητή με στόχο την καλύτερη τηλεοπτική εμπειρία, προτείνοντας δυναμικά Live & On Demand, το δικό μας Original παράλληλα με το κορυφαίο αθλητικό, κινηματογραφικό  και παιδικό περιεχόμενο», ανέφερε σχετικά η Φαίη Τσιτσιπή Senior Market Insights & Content Development Manager COSMOTE TV.

Φαίη Τσιτσιπή, Senior Market Insights & Content Development Manager COSMOTE TV

Η Νέα COSMOTE TV «απελευθερώνει» τους χρήστες από καλώδια και κλασικούς αποκωδικοποιητές. Ο τρόπος σύνδεσης είναι απλός, μέσω ενός WiFi Android TV Box για την τηλεόραση, μέσω app σε Smart TVs (Samsung, LG, Sony), smartphones και tablets ή μέσω web browser σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Σε όλες τις οθόνες, η εμπειρία θέασης είναι κοινή, αφού υπάρχει το interface προσαρμόζεται σε κάθε συσκευή.

Η υπηρεσία δίνει επίσης, τη δυνατότητα ταυτόχρονης θέασης σε διαφορετικές συσκευές, καθώς και την παρακολούθηση περιεχομένου, εφόσον το έχει κάνει download, ακόμα κι αν ο χρήστης δεν είναι συνδεδεμένος στο Internet.

Ακόμα καλύτερη

Μέχρι το τέλος του 2021, οι χρήστες θα δουν την εμπειρία θέασης να βελτιώνεται ακόμα περισσότερο, αφού η υπηρεσία θα ενισχυθεί με νέα χαρακτηριστικά. Ήδη διατίθεται νέος Android TV αποκωδικοποιητής με μοντέρνο σχεδιασμό και πανίσχυρο επεξεργαστή. Πρόκειται για ακόμα μία πρωτιά της COSMOTE TV, καθώς μέσα από το λανσάρισμα αυτό, συστήνεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη το λειτουργικό σύστημα Android TV 10.

Σύντομα θα ακολουθήσει η δυνατότητα προβολής περιεχομένου σε τηλεόραση από περισσότερες φορητές φορητές συσκευές (casting), ενώ θα επιτρέπεται και η φωνητική αναζήτηση. Ιδιαίτερα σημαντικός και ο εμπλουτισμός του περιεχομένου που διατίθεται σε 4Κ ποιότητα, το οποίο οι χρήστες απολαμβάνουν ήδη μέσα από το κανάλι COSMOTE SPORT 4K, που προβάλλει δημοφιλείς αγώνες από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και κορυφαίες διοργανώσεις (UEFA Champions League & UEFA Europa League, Formula1 κλπ).

Και από περιεχόμενο;

Η Νέα COSMOTE TV είναι ένας συνδυασμός καινοτομίας και premium περιεχομένου, που περιλαμβάνει πάνω από 70 κανάλια, 16 από τα οποία παραγωγής COSMOTE TV (SPORT, CINEMA & HISTORY) και on demand καταλόγους, όπως το COSMOTE TV PLUS. Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει πάνω από 750 ταινίες, 175 σειρές, 280 ολοκληρωμένους κύκλους σειρών και πάνω από 1300 ντοκιμαντέρ αυτοτελή ή επεισόδια σειρών ντοκιμαντέρ. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζουν πρωτότυπες παραγωγές και εκπομπές της COSMOTE TV (Έτερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές, Έτερος Εγώ – Κάθαρσις, Στο Πλεχτό κ.α.), πρωτότυπες σειρές ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD, ταινίες και σειρές μεγάλων κινηματογραφικών στούντιο του Hollywood και εταιρειών διανομής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες, όσοι θέλουν να ανακαλύψουν την Νέα COSMOTE TV, μπορούν να μπουν στο http://www.cosmotetv.gr.

*Η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε έπειτα από τη διεξαγωγή Covid test

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News