348
| .

Στάση λεωφορείου με wi-fi και καφέ!

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2015, 12:36

Στάση λεωφορείου με wi-fi και καφέ!

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2015, 12:36

Κλιματιστικό υπάρχει, ήδη, σε εκατοντάδες στάσεις λεωφορείου στο Ντουμπάι, κι αυτές έχουν μετατραπεί προ πολλού σε κουβούκλια, ώστε να περνά πιο «δροσερά» η ώρα της αναμονής. Σε λίγες εβδομάδες, όταν υλοποιηθεί το «έξυπνο» σχέδιο των αρχών μαζικής μεταφοράς του εμιράτου, οι επιβάτες δε θα θέλουν να έρθει το επόμενο λεωφορείο. Στις «έξυπνες» στάσεις θα μπορούν να σερφάρουν στο Ίντερνετ με δωρεάν wi-fi, θα βάζουν μονάδες στα κινητά τους και, ακόμη πιο χρήσιμο στην εποχή των smartphones, θα τα φορτίζουν. Θα μπορούν να τραβάνε μετρητά, να πληρώνουν λογαριασμούς, ακόμα και να κλείνουν αεροπορικά εισιτήρια, και, όσοι έχουν λίγα λεπτά παραπάνω στη διάθεσή τους, θα παραγγέλνουν καφέ ή τσάι και σνακς.

Για την ώρα, το πλάνο των Αρχών Κυκλοφορίας και Μεταφοράς της χώρας, προβλέπει ότι από τις 656 στάσεις που είναι κλιματιζόμενοι χώροι, 50 θα έχουν μεταμορφωθεί σε «έξυπνα» κιόσκια μέχρι τον Δεκέμβριο και άλλες 50 μέχρι τον Ιανουάριο. «Είναι μέρος της προσπάθειάς μας να εμπλουτίσουμε την εμπειρία των πελατών και να κάνουμε τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς ευχάριστη», δηλώνει στο Gulf News, ο Μοχάμεντ αλ Αλί, διευθυντής Λεωφορείων στο Πρακτορείο Δημόσιας Μεταφοράς.

Αυτό που λέει με άλλα λόγια ο Μοχάμεντ αλ Αλί είναι ότι οι αρχές προσπαθούν με κάθε τρόπο να μεταπείσουν τους κατοίκους του εμιράτου, εκ των οποίων μόνο το 13% χρησιμοποιεί τα μέσα μεταφοράς, να προτιμήσουν τα λεωφορεία από τα αυτοκίνητα, ώστε να αποφορτιστεί η αποπνικτική κίνηση στους δρόμους. Πολύ «έξυπνη» σκέψη, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι, πέρυσι, με τον ίδιο στόχο, το αραβικό εμιράτο ξόδεψε 4 κιλά χρυσού, ή 250.000ευρώ, σε πολυτελή δώρα τα οποία κέρδισαν οι νικητές του πολυήμερου διαγωνισμού, που διεξήχθη προς τιμήν της δημόσιας συγκοινωνίας και αποκλειστικά για όσους διέθεταν πάσο μεταφοράς.

Παρουσίαση των εφαρμογών της έξυπνης στάσης, στη Διεθνή Έκθεση Gitex, στο Ντουμπάι
Sheikh Zayed Road, στο κέντρο του Ντουμπάι, όπου υπολογίζεται οτι κάθε οικογένεια έχει κατά μέσο όρο 2,3 ΙΧ
Sheikh Zayed Road, στο κέντρο του Ντουμπάι, όπου υπολογίζεται οτι κάθε οικογένεια έχει κατά μέσο όρο 2,3 ΙΧ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News