110
| tortillafortea.wordpress.com

Μουχαμάρα: οι ψημένες πιπεριές στις δόξες τους

Δημήτρης Μπούτος Δημήτρης Μπούτος 24 Οκτωβρίου 2016, 11:12

Μουχαμάρα: οι ψημένες πιπεριές στις δόξες τους

Δημήτρης Μπούτος Δημήτρης Μπούτος 24 Οκτωβρίου 2016, 11:12

Ψητές πιπεριές έχουμε όλοι λίγο-πολύ δοκιμάσει ή και ετοιμάσει, συνήθως στο σπίτι τις προορίζουμε για βαζάκι καλυμμένες με ελαιόλαδο, συνοδευτικός μεζές φίνος που αντέχει πολύ καιρό. Μετά από σύντομη παύση, η μαγειρική αλληλογραφία μου με τη Γαλλίδα ξαναπήρε μπρος και το σαββατοκύριακο έλαβα την ιδέα της για πικάντικη πιπεροσαλάτα, την εκ Συρίας μουχαμάρα. Η ετοιμασία της απλή, χωρίς πολλή φασαρία (ούτε καν σκεύη για πλύσιμο), όλη η δουλειά γίνεται μέσα στο μούλτι. Μα τι νόστιμο πράγμα ήταν αυτό! Αλειφε-άπλωνε σε ψωμί φρυγανισμένο το πρώτο βαζάκι εξαφανίστηκε ως δια μαγείας και μαζί με τις φλοίδες τυρί που είχαν περισσέψει στο ψυγείο σκαρώσαμε βραδινό ανέλπιστα νόστιμο.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο εδώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News