172
Στην αγορά θα βρείτε έτοιμα μείγματα μπαχαρικών όπως το κάρι, το ρας-ελ-χανούτ και το μασάλα | Κική Τριανταφύλλη

Για μπαχαρικά, στη μαγική σπηλιά της Ευριπίδου

Κική Τριανταφύλλη 19 Σεπτεμβρίου 2018, 15:53
Στην αγορά θα βρείτε έτοιμα μείγματα μπαχαρικών όπως το κάρι, το ρας-ελ-χανούτ και το μασάλα
|Κική Τριανταφύλλη

Για μπαχαρικά, στη μαγική σπηλιά της Ευριπίδου

Κική Τριανταφύλλη 19 Σεπτεμβρίου 2018, 15:53

Θα υπήρχε ο παστουρμάς χωρίς τσιμένι ή το ρυζόγαλο χωρίς κανέλα; Γίνεται χωριάτικη χωρίς ρίγανη ή θρούμπι; Η απάντηση είναι όχι χωρίς περιστροφές.

Τα φαγητά και τα ποτά μας θα ήταν μάλλον αδιάφορα χωρίς δενδρολίβανο, δυόσμο, κανελογαρίφαλα, μπαχάρι, πιπέρια, γλυκάνισο, κάρι και άλλα πολλά εξωτικά. Γιατί βότανα και μπαχαρικά μας  ταξιδεύουν σε τόπους εξωτικούς, δίνουν υπέροχη νοστιμιά και αρωματίζουν τα φαγητά μας με τρόπο μαγικό.

Επιπλέον, βότανα και μπαχαρικά κάνουν καλό στην υγεία, είναι γνωστό από την αρχαιότητα αυτό αφού ανέκαθεν τα χρησιμοποιούσαν ως φάρμακα και  τώρα έρχονται να το επιβεβαιώσουν σύγχρονες επιστημονικές έρευνες σε εργαστήρια από την Ινδία μέχρι την Αμερική και τη Νορβηγία.

Στην Αθήνα, η Ευριπίδου είναι ο δρόμος τους. Μόλις περάσεις την οδό Αθηνάς έντονα αρώματα ξεχύνονται από τις πόρτες των παλιών καταστημάτων προσκαλώντας τον περαστικό  στο σκοτεινό εσωτερικό τους.

Οι πωλητές των μπαχαράδικων εξάλλου είναι ιδιαίτεροι άνθρωποι. Είναι έμποροι του παλιού καιρού, έτοιμοι να ασχοληθούν μαζί σου, να σου εξηγήσουν και να σου δώσουν συνταγές καθώς γεμίζουν τα σακουλάκια με τα πολύτιμα εμπορεύματά τους.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News