210
Ελαφρύ και ευχάριστο γλυκό με χυμό και ξύσμα λεμονιού | Shutterstock

Ζελέ λεμόνι από τη Σικελία

Μαρίνα Μαυρομάτη 19 Ιουλίου 2019, 17:02
Ελαφρύ και ευχάριστο γλυκό με χυμό και ξύσμα λεμονιού
|Shutterstock

Ζελέ λεμόνι από τη Σικελία

Μαρίνα Μαυρομάτη 19 Ιουλίου 2019, 17:02

Είναι ένα παραδοσιακό γλυκάκι της σιτσιλιάνικης κουζίνας, με αμιγώς μεσογειακή γεύση, που φτιάχνεται με ακέρωτα λεμόνια όπως και το ζελέ καρπουζιού. Το μόνο δύσκολο κάποιες εποχές είναι να βρει κανείς ωραία ακέρωτα λεμονάκια, όταν τα ελληνικά δεν κυκλοφορούν στην αγορά (τα δικά μας στο δέντρο είναι ακόμη πράσινα…).

Για να αρωματιστεί το ζελέ λεμόνι, χρειάζεται η φλούδα από το λεμόνι, την οποία είτε την ξύνουμε, είτε την αφαιρούμε με έναν αποφλοιωτή και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Βάζουμε την φλούδα στο νερό της συνταγής και το αφήνουμε να σταθεί για 6 ώρες σε δροσερό μέρος, ώστε να απελευθερώσει τα αρώματα του. Έπειτα σουρώνουμε και το χρησιμοποιούμε περαιτέρω στην συνταγή μας.

Παρ’ όλο που είχα ακόμη μερικά λεμονάκια από την λεμονιά μας στο ψυγείο μου, έκανα μια μικρή παρέμβαση και πρόσθεσα στο ζελέ μου πάστα λεμονιού και σπιτικό λικέρ λιμοντσέλο. Σερβίρισα με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και λίγη άγλυκη κρέμα σαντιγί.

Ο παραδοσιακός τρόπος σερβιρίσματος είναι με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης ή τριμμένη αμυγδαλόψυχα. Μπορείτε μάλιστα να βάλετε και λίγη μέσα στο μπολάκι ή την φόρμα που θα βάλετε το ζελέ. Άλλη μία ωραία πρόταση σερβιρίσματος είναι με φράουλες, είτε φρέσκιες είτε γλυκό. Ως γνωστόν, οι φράουλες ταιριάζουν πάρα πολύ με το λεμόνι!

Δείτε τη συνταγή για το ζελέ και την πάστα λεμονιού εδώ 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News