225
Αν δεν κάνεις δίαιτα πίνεις μαζί με το κοτόπουλο μια δροσερή μπίρα IPA | Κική Τριανταφύλλη

Κοτόπουλο ψημένο πάνω σε ροδέλες πορτοκαλιού

Κική Τριανταφύλλη 9 Ιουνίου 2019, 09:09
Αν δεν κάνεις δίαιτα πίνεις μαζί με το κοτόπουλο μια δροσερή μπίρα IPA
|Κική Τριανταφύλλη

Κοτόπουλο ψημένο πάνω σε ροδέλες πορτοκαλιού

Κική Τριανταφύλλη 9 Ιουνίου 2019, 09:09

Σας αρέσει το κοτόπουλο; Εμένα καθόλου και όταν κάνω δίαιτα η ημέρα του κοτόπουλου είναι από τις χειρότερές μου. Και αν είναι υποχρεωτικό τότε τρώω μόνο μπούτι, στήθος ποτέ. Ασε που δεν είναι και καθόλου φωτογενές, είδατε τι χάλια που βγήκαν οι φωτογραφίες, παρόλη την τρομερή νοστιμιά του!

Σήμερα, όμως, έσωσε την κατάσταση η αγαπημένη φίλη και συνάδελφος Γεωργία Παπανδρέου, θεά μαγείρισσα του κοτόπουλου, που καταφέρνει να το κάνει πάντα εξαιρετικό. Μάλιστα, έφαγα στήθος κοτόπουλου για πρώτη φορά στη ζωή μου (εκτός από τις φορές, που το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και το «βασανίζουμε» με μπόλικη σάλτσα σόγιας και χυμούς εσπεριδοειδών, πριν το βάλουμε στο τηγάνι) και ενθουσιάστηκα από τη νοστιμιά.

Πώς το θέλεις; Σκέτο με σαλάτα, φωνάζει στο αυτί μου την απάντηση η γιατρός μου Μαργαρίτα Προβατά, χωρίς την περιοδική βοήθεια της οποίας (κάθε φορά που ξεφεύγω με επαναφέρει στην τάξη) δεν θα μπορούσα να σύρω τα πόδια μου.

Σκέτο, στο δικό μου μυαλό, σημαίνει ότι αλείφω το κοτόπουλο με λαδολέμονο, το αλατοπιπερώνω, και το ψήνω στη σχάρα, η ρίγανη μπαίνει στο τέλος. Απαπαπα, δεν φεύγει η κοτοπουλίλα, διαμαρτύρεται η Γεωργία, ζώνεται την ποδιά, ανοίγει τα ντουλάπια της κουζίνας, κατεβάζει μπαχαρικά και άλλα χρειώδη και βάζει μπρος.

Το κοτόπουλο ήταν σχετικά μεγάλο οπότε ζήτησε από τον χασάπη να το καθαρίσει καλά και να το κόψει σε μερίδες για να ψηθεί πιο εύκολα.

Δείτε τη συνταγή εδώ