447
Ο πρώην Πρωθυπουργός «είναι ώρα να βγει και να μιλήσει για την κατάπτυστη συμφωνία», λένε κάποιοι στην Πειραιώς | INTIMEnews

Ζητούν παρέμβαση Καραμανλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2019, 08:48
Ο πρώην Πρωθυπουργός «είναι ώρα να βγει και να μιλήσει για την κατάπτυστη συμφωνία», λένε κάποιοι στην Πειραιώς
|INTIMEnews

Ζητούν παρέμβαση Καραμανλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2019, 08:48

Πληροφορίες θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να δέχεται εισηγήσεις από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να τοποθετηθεί δημοσίως για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Πηγές της οδού Πειραιώς έλεγαν την Τρίτη ότι ο πρωθυπουργός του βέτο του 2008 που δεν επέτρεψε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, πρέπει πλέον «να βγει μπροστά και να μιλήσει για την κατάπτυστη Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ».

«Είναι ώρα να μιλήσει και να τοποθετηθεί για την κακή συμφωνία που έφερε στη Βουλή ο Τσίπρας», ανέφεραν χαρακτηριστικά, την ώρα που η ΝΔ εμφανίζεται έτοιμη να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο θεσμικό όπλο, ώστε να εμποδίσει την κύρωση τη συμφωνίας.

Στο τραπέζι βρίσκεται πάντα το χαρτί της πρότασης δυσπιστίας, την οποία -αν τελικά κατατεθεί- έχουν ήδη δηλώσει ότι θα στηρίξουν τόσο ο Πάνος Καμμένος, όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η ΝΔ θα προσέλθει στη συζήτηση αυτή συντεταγμένα, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα. Θα εξηγήσει στους έλληνες πολίτες γιατί η συμφωνία αυτή είναι μια κακή συμφωνία. Και θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο ελληνικό Κοινοβούλιο», δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτήρισε αδιανόητο ότι η συζήτηση ξεκινά στην Ολομέλεια χωρίς να έχει κατατεθεί ακόμα το οριστικό, αναθεωρημένο και κωδικοποιημένο κείμενο του σκοπιανού συντάγματος, όπως προέκυψε μετά τη διαδικασία αναθεώρησης.

Η συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ολομέλεια ξεκινά στις 10.00

«Αυτά τα οποία κατέθεσε ο κ. Κατρούγκαλος σήμερα στην Επιτροπή -και τα οποία είχα την ευκαιρία μόλις να δω-  δεν συνιστούν τίποτε άλλο από το σύνταγμα των Σκοπίων όπως ισχύει σήμερα. Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, η Βουλή των Ελλήνων να κληθεί να πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση χωρίς να γνωρίζει, τελικά, στη λεπτομέρειά τους, ποιες είναι οι διατάξεις οι οποίες αναθεωρήθηκαν και τι μορφή θα πάρει τελικά το κείμενο του συντάγματος της γειτονικής χώρας», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πρόθεση μας είναι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα για να θέσουμε τους πάντες προ των ευθυνών τους, τόνισε στα «Παραπολιτικά 90,1» ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Καμμένου ότι αν υπάρξει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, θα τη στηρίξει, ο κ. Γεωργιάδης παρατήρησε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει μεγαλύτερες ευθύνες για το θέμα από τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής από τη ΝΔ, κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν πως δεν θα μπορούσε να υπάρξει «καλύτερο δώρο».

«Είναι γνωστό πως ο κ. Μητσοτάκης είναι χορηγός της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στο Κοινοβούλιο, αλλά ότι θα έκανε τέτοιο δώρο δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε», ανέφερε συγκεκριμένα συνεργάτης του Πρωθυπουργού.

«Μία εβδομάδα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, μία δεύτερη νίκη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και αυτή τη φορά με τους εναντίον ψηφίσαντες να είναι πολύ λιγότεροι από 148, είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί», τόνισε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει με νόημα: «Ανυπομονούμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...