216
| Sea Shepherd

Βίντεο με βάρβαρο κυνήγι φαλαινών δημοσιεύεται έπειτα από πενταετή νομική διαμάχη

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2017, 12:34

Βίντεο με βάρβαρο κυνήγι φαλαινών δημοσιεύεται έπειτα από πενταετή νομική διαμάχη

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2017, 12:34

Ενα ιαπωνικό αλιευτικό καμάκι καρφώνει μια φάλαινα στο στομάχι. Το εξουθενωμένο ζώο τραβιέται έξω από το νερό ενώ κομμάτια δέρματος και οργάνων πετάγονται έξω από το σώμα του. Το σκάφος συνεχίζει την πορεία του ενώ το τεράστιο ζώο, ακόμα ζωντανό, σέρνεται από πίσω του.

Είναι στιγμιότυπα από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα ακτιβιστών Sea Shepherd και αποτυπώνει το βάρβαρο και παράνομο κυνήγι των φαλαινών από τους ιάπωνες ψαράδες στην ανοιχτή θάλασσα.

Το συγκεκριμένο υλικό τραβήχτηκε στον Νότιο Ωκεανό τον Ιανουάριο του 2008 και η δημοσίευσή του έρχεται έπειτα από πενταετή νομική μάχη της οργάνωσης με την κυβέρνηση της Αυστραλίας προκειμένου να γίνουν οι εικόνες δημόσιες. Το βίντεο είχε δημιουργηθεί από υπαλλήλους της αυστραλιανής κυβέρνησης και τέσσερα χρόνια αργότερα ζητήθηκε από την οργάνωση Sea Shepherd προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την θανάτωση των φαλαινών. Η κυβέρνηση όμως αρνήθηκε να παραχωρήσει το βίντεο εν μέσω φόβων για διατάραξη των διακρατικών σχέσεων Αυστραλίας και Ιαπωνίας.

Ακολούθησε μια μακροχρόνια νομική διαμάχη μέχρι που, λίγους μήνες πριν, η Επιτροπή Πληροφοριών της Αυστραλίας διέταξε την δημοσίευση του βίντεο.

Ο Τζεφ Χάνσεν, διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης που θέλει να καταργήσει το βάρβαρο κυνήγι των φαλαινών, υποστηρίζει ότι: «Η κυβέρνηση της Αυστραλίας επέλεξε να σταθεί στο πλευρό των λαθροθηρών αντί να υπερασπιστεί τις φάλαινες του Νότιου Ωκεανού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...