163
/ | ΙΝΤΙΜΕnews

Χωρίς Μετρό την Πέμπτη 6 Μαΐου

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2021, 18:55
/
|ΙΝΤΙΜΕnews

Χωρίς Μετρό την Πέμπτη 6 Μαΐου

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2021, 18:55

Διήμερο κινητοποιήσεων από το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), καθώς πέρα από τη συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ στις 4 Μαΐου με στάση εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί και από την 21.00 μέχρι την λήξη της βάρδιας, ανακοίνωσε τη συμμετοχή του και στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας με 24ωρη απεργία, την Πέμπτη, 6 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι η ΓΣΕΕ καλεί για τον ετεροχρονισμένο λόγω Πάσχα εορτασμό της Πρωτομαγιάς για τις 4 Μαΐου, ενώ ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΠΑΜΕ έχουν ανακοινώσει απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις για την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Το ΣΕΛΜΑ αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του: «Η υπεράσπιση των κατακτήσεων της πρωτομαγιάς συμπίπτει φέτος με την έναρξη των κινητοποιήσεων ενάντια στην κατάθεση του νέου εργασιακού νόμου. Το διακύβευμα για τον εργαζόμενο λαό ξεπερνά κατά πολύ εκείνο ενός απλού εορτασμού. Θα πρέπει τα δευτεροβάθμια σωματεία, τα εργατικά κέντρα και οι ομοσπονδίες να προτείνουν και να σχεδιάσουν μαζί με τα εργοστασιακά συνδικάτα ένα πρόγραμμα αγώνα διαρκείας μέχρι την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...