426
Ο Παύλος Ιωαννίδης ήταν ένας αληθινός ευπατρίδης των αιθέρων και των θαλασσών, καταλήγει η ανακοίνωση του Ιδρύματος | Ιδρυμα Ωνάση

Το Ιδρυμα Ωνάση για την απώλεια του Παύλου Ιωαννίδη

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2021, 15:41
Ο Παύλος Ιωαννίδης ήταν ένας αληθινός ευπατρίδης των αιθέρων και των θαλασσών, καταλήγει η ανακοίνωση του Ιδρύματος
|Ιδρυμα Ωνάση

Το Ιδρυμα Ωνάση για την απώλεια του Παύλου Ιωαννίδη

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2021, 15:41

Τη θλίψη τους για τον θάνατο του Παύλου Ιωαννίδη, ο οποίος αποδήμησε ήσυχα στο σπίτι του, πλήρης ημερών, τη Μεγάλη Παρασκευή, εκφράζουν σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι άνθρωποι του Ιδρύματος Ωνάση.

«Ο εκλιπών ήταν ο τελευταίος από τα ισόβια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ωνάση που είχαν επιλεγεί από τον ίδιο τον Αριστοτέλη Ωνάση – επισημαίνεται. Διατέλεσε Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Ωνάση από το 1992 έως το 2005. Έκτοτε, ήταν Επίτιμος Αντιπρόεδρος του ΔΣ. Υπήρξε, εξάλλου, γενικός διευθυντής της ναυτιλιακής εταιρείας Springfield Shipping Co. Panama SA (1977-1988) και στη συνέχεια (1988-1995) της εταιρείας Olympic Shipping and Management SA, η οποία διαχειρίζεται τα πλοία που ελέγχει το Ίδρυμα Ωνάση. Ήταν πρόεδρος όλων των εταιρειών της Χριστίνας Ωνάση, ένας από τους εκτελεστές της διαθήκης της, καθώς και μέλος της επιτροπής διαχείρισης της περιουσίας της ανήλικης κόρης της, Αθηνάς, μέχρι το 1999».

«Ο Παύλος Ιωαννίδης, μαζί με τους εκλιπόντες επίσης Στέλιο Παπαδημητρίου, πρώην Πρόεδρο του Ιδρύματος (στο κέντρο της φωτογραφίας επάνω) και Απόστολο Ζαμπέλα (δεξιά) , καθώς και τον Θεόδωρο Γαβριηλίδη, αποτέλεσαν από το 1977 έως το 2005 την Τετρανδρία που οδήγησε τις τύχες του Ιδρύματος Ωνάση στην αρχή της ίδρυσής του και σε δύσκολους καιρούς», συνεχίζει η ανακοίνωση του ιδρύματος. «Στην περίοδο αυτή μπόρεσαν να αυξήσουν την περιουσία που κατέλιπε ο Αριστοτέλης Ωνάσης στο Ίδρυμα, να προστατεύσουν την περιουσία της εγγονής του Αθηνάς μέχρι την ενηλικίωσή της και να κάνουν τα πρώτα μεγάλα έργα του Ιδρύματος, όπως το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το Πρόγραμμα Υποτροφιών κ.ά. Το 2005 παρέδωσαν συλλογικά τη σκυτάλη, αλλά ο ίδιος μαζί με τον Απόστολο Ζαμπέλα συνέχισαν να παρέχουν τη γνώση τους και την εμπειρία τους στη νέα γενιά που τότε είχε αναλάβει τις τύχες του Ιδρύματος. Από τη θέση του Επίτιμου Αντιπροέδρου, στήριξε με πίστη όλες τις πρωτοβουλίες του Ιδρύματος και του νέου τότε Προέδρου του ΔΣ  Αντώνη Παπαδημητρίου, αντιλαμβανόμενος ότι οι νέοι καιροί απαιτούν νέες αντιλήψεις», προσθέτει η ανακοίνωση .

Και καταλήγει:

«Το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος συνήλθε εκτάκτως και εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο εκφράζει τα ολόθερμα συλλυπητήριά του στη σύζυγο του εκλιπόντος, Κάτια Ιωαννίδου, στον γιο του Γιάννη, στον εγγονό του Παύλο και στη λοιπή οικογένειά του.

»Στην μνήμη του θα κατατεθεί στεφάνι, ενώ θα γίνει χορηγία 100.000 ευρώ στην ΕΛΕΠΑΠ, την οποία ο εκλιπών είχε στηρίξει και εν ζωή.

»Η συμμετοχή του Παύλου Ιωαννίδη στα δρώμενα του Ιδρύματος υπήρξε πάντοτε ουσιαστική, αποτελεσματική και γενναιόφρων, όπως ήταν και ο ίδιος. Ο Παύλος Ιωαννίδης ήταν ένας αληθινός ευπατρίδης των αιθέρων και των θαλασσών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...