348
Η εικόνα της πλατείας μετά το πάρτι του Σαββάτου | Facebook

«Χωματερή» η πλατεία Βαρνάβα μετά τα κορονοπάρτι

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2021, 09:57
Η εικόνα της πλατείας μετά το πάρτι του Σαββάτου
|Facebook

«Χωματερή» η πλατεία Βαρνάβα μετά τα κορονοπάρτι

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2021, 09:57

Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι. Εδώ και μήνες, το hot spot των συνάξεων εκατοντάδων νέων στην εποχή του κορονοϊού. Τις τελευταίες εβδομάδες ωστόσο, οι συνάξεις «για ένα ποτό στα όρθια» έχουν αναβαθμιστεί με τη διοργάνωση κορονοπάρτι με όλα τα παρελκόμενα, dj, φωτορυθμικά, μέχρι και πυροτεχνήματα.

Ενα τέτοιο –όχι και τόσο αυτοσχέδιο– κορονοπάρτι στήθηκε και το περασμένο Σάββατο στην πλατεία Βαρνάβα, όπου εκατοντάδες νέοι διασκέδασαν «όπως παλιά» με ποτά από παρακείμενα καφέ-μπαρ (για τήρηση υγειονομικών μέτρων, ούτε λόγος βέβαια).

Το νέο όμως μοντέλο «ελεύθερης» διασκέδασης –και όχι οργανωμένα, με μέτρα σε μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως εδώ και καιρό προτείνουν οι εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης– προκαλεί αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής που είδαν τις γειτονιές τους να έχουν την εικόνα «βομβαρδισμένου τοπίου» μετά το τέλος του κορονο-ξεφαντώματος.

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων εντείνονται, καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες διοργανώνονται τέτοιου είδους πάρτι σε σχεδόν καθημερινή βάση, χωρίς βέβαια να γίνεται κανένας αστυνομικός έλεγχος.

Η φωτογραφία της πλατείας Βαρνάβα, γεμάτης σκουπίδια, αποτσίγαρα, μπουκάλια μπίρας και εκατοντάδες πεταμένα πλαστικά ποτήρια, κάνει από το Σαββατοκύριακο τον γύρο του διαδικτύου.

«Αυτό που συμβαίνει στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ κάθε βράδυ εδώ και περίπου 2 εβδομάδες είναι αδιανόητο. Πέρα από τον κόσμο που μαζεύεται γιατί έχει πιεστεί και έχει ανάγκη να ξεδώσει (δε σχολιάζω παραπάνω…), μια αστική, πυκνοκατοικημένη γειτονιά έχει παραδοθεί στην επικινδυνη παραβατική συμπεριφορά κάποιων και η αστυνομία είναι άφαντη. Για να συμπληρωθεί ο σουρεαλισμός, τα παιδιά μας, που δεν κοιμούνται το βράδυ από τη φασαρία, το πρωί πρέπει να σηκωθούν και να παρακολουθήσουν διαδικτυακό μάθημα γιατί τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Για μια ακόμη φορά ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΦΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ή μάλλον στην ατυχία τους…», γράφει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της, κάτοικος της περιοχής.

Μία άλλη κάτοικος της περιοχής «πόσταρε» τη φωτογραφία της «βομβαρδισμένης» πλατείας με το ακόλουθο δηκτικό σχόλιο:

«Οκ αγόρια και κορίτσια, το καταλάβαμε, δεν αντέχετε άλλο να κάθεστε μέσα και κάνετε την επανάσταση σας στις πλατείες. Στο σπίτι έτσι σας μάθανε να πετάτε τις βρωμιές σας; Γιατι είναι υποχρεωμένος ο κάθε υπάλληλος να μαζεύει τα σκουπίδια σας; (πλατεία Βαρνάβα σήμερα το πρωί, να τα χαίρεστε τα βλασταράκια σας, αλλά μην ανησυχείτε, ξεσκάσανε)».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...