241
O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης | Elias Marcou / SOOC

Χρυσοχοΐδης: Χωρίς όπλα οι αστυνομικοί στα ΑΕΙ – Θα έχουν γκλομπ και χειροπέδες

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2021, 12:57
O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
|Elias Marcou / SOOC

Χρυσοχοΐδης: Χωρίς όπλα οι αστυνομικοί στα ΑΕΙ – Θα έχουν γκλομπ και χειροπέδες

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2021, 12:57

«Οι αστυνομικοί που θα φρουρούν τα Πανεπιστήμια δεν θα φέρουν πυροβόλα όπλα» διευκρίνισε σήμερα Τετάρτη σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ FM ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Θα είναι ομάδες ήπιας αστυνόμευσης. Θα έχουν γκλομπ και χειροπέδες» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας ότι «δεν πάμε να κάνουμε πόλεμο στα Πανεπιστήμια».

«Πάμε να αποτρέψουμε τα φαινόμενα βίας με χτισίματα των γραφείων των καθηγητών και τις προσβολές σε βάρος τους» είπε.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη θα ανακοινωθεί το «νέο δόγμα για τις συναθροίσεις, που θα επιτρέπει μεν τις συγκεντρώσεις, αλλά δεν θα καταλύεται η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης».

Σχετικά με τις αλλαγές στα ΑΕΙ, μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι θα εφαρμόζεται σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης στα ΑΕΙ και οι Πανεπιστημιουπόλεις θα περιβάλλονται υποχρεωτικά από περιμετρική περίφραξη.

Το σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης εφαρμόζεται κατά την είσοδο σε Πανεπιστημιουπόλεις ή λοιπούς εξωτερικούς χώρους των ΑΕΙ. Αν δεν είναι η δυνατή η εφαρμογή του συστήματος στους εξωτερικούς χώρους, με απόφαση της συγκλήτου το σύστημα εφαρμόζεται υποχρεωτικά στους εσωτερικούς χώρους. Επίσης, προβλέπεται η έκδοση κανονισμού ελεγχόμενης πρόσβασης από κάθε ΑΕΙ.

Επιπλέον, κάθε ΑΕΙ –ανάλογα με το μέγεθος, τις ιδιαίτερες ανάγκες, τη συχνότητα εμφάνισης παραβατικών συμπεριφορών– μπορεί να τοποθετεί ηλεκτρονικά και λοιπά συστήματα ασφαλείας, που καλύπτουν μέρος ή το σύνολο των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Σε κάθε ΑΕΙ εγκαθίσταται «Κέντρο Ελέγχου και Λήψης Σημάτων και Εικόνων», το οποίο συνδέεται με όλα τα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας και επικοινωνιών που λειτουργούν εντός του ιδρύματος, ενώ 1.000 αστυνομικοί θα προσληφθούν για την αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...